Onnodige nederlaag van Jong Quick Boys tegen Jong Spartaan’20

Op een kille en koude zaterdag reisde Jong Quick Boys af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Jong Spartaan ’20. Ondanks het eerdere goede resultaat (5-1 winst) beloofde dit allesbehalve dan een gemakkelijke wedstrijd te worden. Bij winst kon Jong Quick Boys echter goede zaken doen voor de 3e plaats.

Jong Spartaan ’20 – Jong Quick Boys

Om 12:45 uur werd er afgetrapt. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de openingsfase was rommelig zonder echte grote kansen aan beide kanten. Het wedstrijdbeeld in de eerste helft veranderde nauwelijks, het schouwspel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waarin Jong Quick Boys wel de grotere kansen kreeg. Na 25 minuten had Jong Quick Boys een drietal mogelijkheden gehad om de score te openen. De mogelijkheden troffen het zijnet of de keeper op hun weg. Tot aan de rust had Jong Quick Boys moeite om meerdere kansen te creëren en de mogelijkheden van de thuisploeg waren ook minimaal waardoor een 0-0 ruststand ook het meest logische vervolg was.

De start van de tweede helft was ongelukkig voor de jeugdige blauwwitte. In de 47e minuut kreeg Jong Spartaan’20 op de rand van het zestienmeter gebied een vrije trap en zo ook hun eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd. In eerste instantie wist Marijn van der Plas redding te brengen op de vrije trap maar in de rebound was de thuisploeg alert en schoot van dichtbij binnen (1-0). Na de achterstand ging Jong Quick Boys op jacht naar de gelijkmaker. Jong Quick Boys was echter ongelukkig in de afronding, zo zag Bart Kuyt zijn poging van dichtbij over het doel gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde was het de thuisploeg dat het tempo uit de wedstrijd haalde en de minimale voorsprong verdedigde. Alles of niets was het plan voor de slotfase. Enkele kansen werden er daarin ook gecreëerd waarin Sem van Duijn de grootste kans gered zag worden door de Spartaanse keeper. Diep in blessuretijd was Marijn van der Plas mee naar voren voor de allerlaatste corner, de keeper zag vervolgens dat zijn kopbal een eenvoudige prooi was voor de keeper van Jong Spartaan’20.

Volgende wedstrijd

Zo verloor Jong Quick Boys ongelukkig van Jong Spartaan’20. Aankomende zaterdag zijn de mannen van Rick de Boer vrij.
Op 17 december is de laatste wedstrijd van 2022 en van de voorjaarscompetitie tegen de kampioen Jong Fortuna Sittard. Om 14:30 uur zal er op Sportpark Nieuw-Zuid worden afgetrapt.

De daaropvolgende winterstop mag dan weinig betekenis hebben voor de jeugdige blauwwitte want op zaterdag 7 januari wacht Jong MVV alweer in de beker mits er geen horror winter komt zoals al jaren wordt voorspeld.