Gehavend O21 strijdend ten onder tegen Jong M.V.V.

Op zaterdag 24 februari stond de thuiswedstrijd tegen Jong Alphense Boys op het programma. Na twee vrije weekenden voor de jeugdige blauw-witten was het tijd voor een ontmoeting met een oude bekende. Jong Alphense Boys is namelijk de enige tegenstander die we ook in het eerste half jaar hadden getroffen.

Vermakelijke eerste helft:

Om half 3 stonden beide ploegen aan de aftrap op veld 4 voor de eerste helft. Vanaf het begin probeerde Jong Quick Boys het spel te bepalen en druk op te voeren. In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en wist Jong Alphense Boys het Jong Quick Boys ook moeilijk te maken. Na een kwartier spelen vond Jong Quick Boys echter de ruimte. Een goede loopactie van Mees van Tol zorgde ervoor dat hij diep gestuurd kon worden achter de verdediging. Mees hield goed het overzicht en gaf de bal breed op Hadi Erol, die vervolgens van dichtbij Jong Quick Boys op voorsprong kon zetten (1-0). Nog geen 3 minuten later was het de beurt aan Jarno Slootweg om diep gestuurd te worden. Jarno wist zijn snelheid te benutten en legde de bal breed, waar Zakaria El Kachati goed was mee gelopen en de bal overtuigend binnen wist te schieten (2-0).

De 2-0 voorsprong was echter van korte duur. Na een goede onderschepping was het nu aan Jarno Slootweg persoonlijk om er 3-0 van te maken. Met een riante voorsprong na 20 minuten spelen was Jong Quick Boys zeer effectief, maar waren het ook prima uitgespeelde mogelijkheden. Jong Quick Boys wist de druk hoog te houden en leverde veel energie om de bal in de ploeg te houden.

Na een half uur spelen deed Jong Alphense Boys iets terug. De Alphenaren wisten onder de druk uit te komen en de rappe aanvaller kon goed diep gestuurd worden. De aanvaller schoot de bal vervolgens in de verre hoek binnen en stond de stand op 3-1. Het aanwezige publiek werd in de eerste helft nog op meer doelpunten getrakteerd, en voor het prima spelende Jong Quick Boys viel de volgende treffer wederom aan de goede kant. Het was Hadi Erol die de bal op kon pikken op het middenveld en de weg richting het doel zocht. In een goede actie was Hadi drie spelers van Jong Alphense Boys de baas en schoot de bal met een lage schuiver binnen, waardoor de voorsprong weer drie doelpunten was (4-1). Vlak voor rust was de genadeklap ook nog daar. Wederom wist Jong Quick Boys de ruimte achter de Alphense verdediging te benutten en was het Hadi die nu de assist op zijn rekening nam. Het was Kai Oudshoorn die de bal binnen wist te tikken en voor rust de stand op 5-1 wist te zetten.

Jong Alphense Boys beperkt schade in de tweede helft:

Na de vermakelijke eerste helft kwam Jong Quick Boys met vertrouwen de kleedkamer uit om de tweede helft een goed vervolg te geven. Al snel was het zichtbaar dat de bezoekers de schade wilden beperken en gecontroleerd gingen spelen in plaats van op de aanval te gaan. Jong Quick Boys had het merendeel van het balbezit, maar had wel moeite om voor het doel te komen. Enkele keren lukte het Jong Quick Boys nog wel, maar zonder resultaat. Jong Alphense Boys probeerde het af en toe vanuit de counter, maar Jong Quick Boys hield prima stand.

In de slotfase was het Mylan Schaap die zijn doelpunt ook nog wist mee te pikken. In de 89e minuut schoot de aanvaller de bal met een lage schuiver binnen en bepaalde hij de eindstand op 6-1. Dat de eindstand van 6-1 op het scorebord kwam te staan was mede te danken aan Bram Oskam. De keeper bleef ook tot de slotseconden scherp en wist in blessuretijd nog een goede redding te brengen toen een speler van Jong Alphense Boys nog één op één op Bram af kon gaan.

Verre uitwedstrijd op het programma

Met een 6-1 overwinning boekte Jong Quick Boys een prima zege, waarbij vooral in de eerste helft het publiek vermaakt werd. Komende zaterdag mag Jong Quick Boys afreizen naar het hoge noorden. In Haren (Groningen) staat de uitwedstrijd op het programma tegen Be Quick 1887.