JO16-1 maakt korte metten met Nootdorp

“Ik heb eigenlijk niet zoveel te vertellen” begon trainer Jerry vanmorgen de wedstrijdbespreking voor aanvang van de wedstrijd Nootdorp JO16-1 – Quick Boys JO16-1.
Hij vervolgde: “We hebben de afgelopen weken al genoeg gesproken over posities, organisatie en wedstrijdsituaties. Hier zijn toch geen vragen meer over?” Alle spelers knikte instemmend….
Er volgde een kort betoog van Jerry die werd afgesloten met de woorden: “Het draait vandaag maar om 1 ding: en dat is winnen!! Vorige week speelde we sterk, maar beloonde ons zelf niet, we hebben deze week goed getraind en de warming-up was scherp. Vandaag moeten we 3 punten pakken”.

Je voelde aan alles dat iedereen er vandaag volle bak voor wilde gaan. Er hing een overwinning in de lucht!! En dat was alweer een tijdje geleden…

Eerste helft

Onder een flets lentezonnetje klonk om 10:15 het startsignaal van de wedstrijd. De organisatie stond direct goed! Achterin lukte het de 3 Tims samen met Levi en Mart om de boel goed dicht te houden!! Ook al was de tegenstander geregeld in balbezit het lukte ze niet om gevaarlijke kansen te creëren.  Helaas viel Levi geblesseerd uit met een enkelblessure na een goede verdedigende actie. Maar gelukkig hadden we hier Nathan voor achter had. Na wat aanwijzingen van de ploeg wist Nathan de plek van Levi heel goed in te vullen.

Het middenveld (Mark, Floris en Leonardo) moest veel meters maken. Hun tegenstanders sprintte geregeld naar voren en dan moesten ze mee… Daarnaast lukte het ook om goede combinaties op te zetten waar goede aanvallen uit voortkwamen. Naast Roan heeft de voorhoede sinds kort 2 nieuwe aanvallers: Sam en Dylan. Deze opstelling zorgt ervoor dat er meer wordt gecombineerd in de voorhoede en dat we veel meer dreigende aanvallen kunnen uitvoeren. Met als gevolg dat de boys in de 18e minuut met 1-0 voorkwamen na een mooie goal van Roan! De rest van de 1e helft bleef de stand ongewijzigd. Maar het team bleef gedisciplineerd en creëede verschillende kansen.

Tweede helft

In de rust was iedereen tevreden over de 1e helft. Vandaag mocht dit niet weer weggegeven worden zoals voorgaande weken!! Geen snelle tegengoal na rust! En niet verslappen!!

Joël was door zijn ribblessure helaas niet in staat om een hele wedstrijd te spelen. Maar door positieve coaching wist hij zijn teamgenoten wel weer vlijmscherp te krijgen (hij wil later zelf ook trainer worden).
De 2e helft hield het team zich goed aan de gemaakte afspraken en iedereen werkte onverzettelijk hard! Er werd helaas nog wel een penalty gemist, die gegeven werd na een mooie dribbel van Mark. Maar daarna lukte het alsnog om gestaag toe te werken naar een mooie uitslag.

Na de 0-2 van Dylan en de 0-3 van Roan begon de jongens  te merken dat de tegenstander kapot gespeeld was. De laatste 10 minuten kon de tegenstander het niet meer opbrengen om nog echt weerstand te bieden en onze boys voetbalden er vrolijk tussendoor!!!  Met mooie opbouw en aanvallen lukte het Dylan om er nog 2 in te schieten wat resulteerde in een 0-5 eindstand!!!

De stemming na de wedstrijd was opperbest!! Iedereen was trots en blij, in de kleedkamer ging het dak er af. En iedereen kon van heinde en ver meegenieten van de Hollandse meezingers die galmde vanuit de kleedkamer. Wat een topdag!!