Jong Quick Boys verovert koppositie

Zaterdag 15 april reisde jong Quick Boys af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Jong Spartaan ’20. Op basis van de eerdere ontmoetingen tegen Jong Spartaan ’20 beloofde het een zeer lastige uitwedstrijd te gaan worden. Jong Quick Boys verloor namelijk al twee keer van Jong Spartaan ’20 dit seizoen.

Eerste helft:

Om 13:00 stonden beide teams aan de aftrap, Jong Quick Boys had het in de openingsfase moeilijk met het behendige spel van Jong  Spartaan ’20. Maar Jong Quick Boys bleef schadevrij zonder al te grote kansen weg te hoeven geven. Na een ruim kwartier spelen was het Jong
Quick Boys dat via een goede bal van Jouke Vlieland op Daan Luyten gevaarlijk kon worden.
Daan wist na een goede actie over de linkerkant het zestienmetergebied in te dribbelen, waarbij hij vervolgens de vrijstaande Jeroen van der Plas kon bereiken die van dichtbij Jong Quick Boys op voorsprong wist te schieten (0-1). Na de voorsprong bleef Jong Quick Boys de druk houden op het Rotterdamse doel.

In de 21e minuut wist Jong Quick Boys de voorsprong te verdubbelen. Jeroen van der Plas wist de opbouw van Jong Spartaan ’20 vroeg te verstoren waarna de bal in de voeten kwam van Bart Kuyt. Bart behield de rust en het overzicht en schoot de bal beheerst binnen. Na de toch comfortabele voorsprong bleef Jong Quick Boys aandringen om de marge te vergroten. Jong Quick Boys had het overwicht in de wedstrijd en kreeg ook diverse mogelijkheden om de score te vergroten. Helaas ontbrak het bij diverse kansen aan de scherpte om het de Spartaanse keeper echt moeilijk te maken. Met een 0-2 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

Tweede helft:

Na de rust was het spel van beide ploegen in evenwicht. Jong Spartaan ’20 begon wel meer gevaarlijk te worden maar Jong Quick Boys hield goed stand. Naarmate de 2e helft vorderde was het meer en meer de opdracht voor Jong Quick Boys de 2-0 vast te houden en de wedstrijd te controleren. Jong Spartaan ’20 was wel nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en vergrootte de druk op de blauwwitte defensie. Jong Spartaan ’20 wist een aantal mogelijkheden te creëren maar tot grote kansen voor de thuisploeg kwam het niet. Zo wist Jong Quick Boys de voorsprong vast te houden en was de overwinning een feit.

Trotse Koploper:

Met deze knappe overwinning is Jong Quick Boys koploper van de 4e divisie. Jong f.c. Eindhoven kwam tegen Jong M.V.V. niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat betekend dat Jong Quick Boys 1 punt boven Jong f.c. Eindhoven staat, op dit moment zelfs nog met een wedstrijd minder gespeeld dan de Eindhovenaren. Komende zaterdag komt Jong M.V.V. op bezoek op Sportpark Nieuw Zuid. Jong M.V.V. staat op een 3e plek en het zal wederom een finale worden voor Jong Quick Boys, om 15:00 uur zal er afgetrapt worden.