Zuur puntverlies voor Jong Quick Boys

Zaterdag 29 april speelde Jong Quick Boys de uitwedstrijd tegen jong u.s.v. Hercules. Het was de inhaalwedstrijd die eerder dit jaar vanwege winterse omstandigheden geen doorgang kon vinden. Afgelopen zaterdag waren de weersomstandigheden een stuk aangenamer en werd er onder een heerlijke zonnetje om 12:30 uur afgetrapt voor de eerste helft.

Felle eerste helft:

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd waardoor het tempo vrij hoog lag. In de 12e minuut was het Sem van Duijn die in het zestienmetergebied geraakt werd waardoor Jong Quick Boys een penalty kreeg. Levi van Duijn schoot de penalty vervolgens overtuigend achter de keeper (0-1). Ondanks de voorsprong had Jong Quick Boys moeite met het spel van Jong U.S.V. Hercules echter bleef Jong Quick Boys diverse malen gevaarlijk voor het doel komen. Zo ook in de 21e minuut, na een goede voorzet van Sem van Duijn was het Daan Luyten die de bal uit de lucht op doel schoot en onhoudbaar achter de Utrechtse keeper schoot, waardoor Jong Quick Boys de voorsprong verdubbelde naar 0-2. Enkele minuten later was Jong U.S.V. Hercules dichtbij de aansluitingstreffer maar door een goede redding van Bart Pronk bleef de stand ongewijzigd.
In de 40e minuut was het uiteindelijk toch raak voor Utrechters, eerst wist Bart wederom redding te brengen op een kans van Jong U.S.V. Hercules, maar in de rebound werd de bal beheerst binnengeschoten (1-2). Met een 1-2 tussenstand gingen beide ploegen richting de kleedkamers voor de rust.

Op en neer golvende tweede helft:

Na de rust was het Jong U.S.V. Hercules dat beter uit de startblokken kwam. In de 48e minuut kreeg Jong Quick Boys de bal niet weg vanuit de opbouw, de bal belandde bij een aanvaller van Jong U.S.V. Hercules die wist er wel raad mee en schoot de 2-2 binnen. Nog geen 10 minuten later keek Jong Quick Boys zelfs tegen een achterstand aan, uit een voorzet behield de aanvaller van Jong U.S.V. Hercules het overzicht en schoot de bal overtuigend in de korte hoek binnen (2-3). Met nog ruim een half uur te spelen moest Jong Quick Boys op jacht naar de gelijkmaker. Sem van Duijn was direct na de 2-3 dichtbij de gelijkmaker maar door een goede redding van de keeper van bleef de gelijkmaker uit. Naarmate de eindfase van de wedstrijd volgde hoe meer blessuretijd er ontstond. Het alles of niets spel van Jong Quick Boys werd alsnog beloond toen Daan Luyten in de 93e minuut de gelijkmaker binnen schoot (3-3). In de resterende 8 minuten gingen beide ploegen nog op jacht naar de overwinning maar beide ploegen waren moe gestreden waardoor 3-3 de eindstand was.

Zuur puntverlies:

Zuur puntverlies voor Jong Quick Boys met oog op de strijd om het kampioenschap. Echter gezien het spelbeeld was een punt het maximale haalbaar, Jong U.S.V. Hercules bepaalde grotendeels van de wedstrijd het spelbeeld en Jong Quick Boys kreeg maar moeilijk grip op de wedstrijd. Volgende week zaterdag 6 mei spelen beide ploegen weer tegen elkaar op Sportpark Nieuw Zuid, aftrap is 14:30 uur.