Jong Quick Boys blijft in het spoor van Jong F.C. Eindhoven

Zaterdag 6 mei speelde Jong Quick Boys de thuiswedstrijd tegen Jong U.S.V. Hercules. Vorige week eindigde de inhaalwedstrijd tegen dezelfde tegenstander in Utrecht in een 3-3 gelijkspel. Beide ploegen hadden dus het vizier op scherp om op Sportpark Nieuw-Zuid wel de winst te behalen.

Moeizame eerste helft:

Rond 14:30 werd er op veld 4 afgetrapt voor de eerste helft. Jong Quick Boys kende een moeizame start van de wedstrijd en had moeite met het veldspel van Jong U.S.V. Hercules. De bezoekers wisten in de openingsfase ook vaker de 2e bal te winnen waardoor Jong Quick Boys moeite had met het eigen veldspel. Echte mogelijkheden bleven uit.
Na 20 minuten spelen was Jong Quick Boys die als eerst gevaarlijk kon worden. Levi van Duijn zag zijn schot van afstand overgetikt worden door de keeper. Enkele minuten later was ook Bart Kuyt dichtbij de openingstreffer maar ook hij vond de keeper op zijn pad. Na de eerste 2 mogelijkheden voor Jong Quick Boys was het vervolgens in de 23e minuut Jong U.S.V. Hercules die de score opende, de spits van de Utrechters werd diep gestuurd en faalde 1 op 1 met Bart Pronk niet (0-1).  Na de achterstand was Jong Quick Boys diverse keren dichtbij de gelijkmaker, echter ontbrak het enkele keren aan scherpte om de score gelijk te trekken. Zo ging Jong Quick Boys met een achterstand de rust in.

Fitheid en hard werken beloond in de tweede helft:

De tweede helft moest Jong Quick Boys dus op jacht naar de gelijkmaker. Diverse mogelijkheden werden gecreëerd waarin Jong Quick Boys het net maar niet wist te vinden. In de 70e minuut was het aan Bart Kuyt om via een penalty de score gelijk te trekken, nadat Jeroen van der Plas in het zestienmetergebied gevloerd werd wist Bart wel raad met de gegeven strafschop en schoot de bal vanaf 11 meter koelbloedig in de hoek (1-1).
Na de gelijkmaker had Jong Quick Boys nog genoeg energie en power over om op jacht de gaan naar de overwinning. De druk werd nog meer op gevoerd op het doel van Jong U.S.V. Hercules dat nog met moeite de gelijke stand kon vast houden. In de 82e minuut was het uiteindelijk raak, de sterk spelende Daan Luyten bekroonde zijn goede spel in deze wedstrijd met een doelpunt. Daan wist tussen de verdediger en keeper te komen en de bal over de keeper in het doel te werken (2-1). In de slotfase hield Jong Quick Boys stand waardoor de overwinning een feit was.

Druk houden op Jong F.C. Eindhoven:

Met deze overwinning blijft Jong Quick Boys in het spoor van koploper Jong F.C. Eindhoven. Met 1 punt achterstand en 2 resterende wedstrijden blijft het ongekend spannend. Volgende week reist Jong Quick Boys af naar Groesbeek voor een ontmoeting tegen Jong de Treffers. Wederom een interessante ontmoeting tegen de huidige nummer 4 van de competitie. Kijken of de boys de druk op de ketel kunnen houden want ook Jong F.C. Eindhoven krijgt de talenten uit Groesbeek nog op bezoek. Het belooft een zinderend slot van de competitie te worden!