JO11-7 laat Meerburg JO11-3 kansloos

Zaterdag 10 februari; op een mooie, zachte zaterdagochtend staat Meerburg JO11-3 tegenover Quick Boys JO11-7. Na een prima trainingsweek zijn ze klaar voor deze tegenstander. De hele groep is compleet en fit, dus niets staat een goed resultaat in de weg, zou men zeggen.

De Boys starten de wedstrijd redelijk en creëren direct wat mogelijkheden. Helaas blijft een doelpunt uit, zelfs nadat een schot van Bram op de lat uiteenspat. Scheidsrechter Menno Ouwehand besluit geen VAR-Check te gebruiken, waardoor pas in de 13de minuut de score op 1-0 wordt gezet via Julian. Een bevrijdende en terechte goal voor Quick Boys, waarmee ze de eerste break ingaan.

Het tweede kwartier ziet het spel er iets beter uit en creëert de blauw-witte brigade weer de nodige kansen uit goed veldspel. Vlak voor rust komen ze dan ook op een 2-0 voorsprong via een prachtige goal van Thijs Ouwehand (een pegel in de kruising) en smaken de bidons met water toch net wat lekkerder!

Na de rust was er wat moeite om het ritme te vinden, wat ook best met de vele wisselingen in het team te maken kan hebben. Binnen 2 minuten na rust scoort Meerburg uit een dieptepass, die goed wordt afgerond door hun spits, geheel onnodig op 2-1 en krijgen ze weer hoop op een resultaat. In deze fase kan Sven zijn beste spel laten zien en sleept Luc Varkevisser Quick Boys erdoorheen door een bal van de lijn af te glijden. Uiteindelijk gaan ze na een prima goal van wederom Julian Oliemans de derde break in met een goede marge. Er wordt afgesproken door te schakelen en de tegenstander geen schijn van kans meer te geven. Thijs wordt dan ook gesommeerd om voorin te blijven hangen, zodat er continue dreiging is voorin.

Bij het aanbreken van het laatste gedeelte laat het team hun beste spel zien. Ze weten elkaar prima te vinden met goed positiespel en creëren alleen nog maar grote kansen. Ze komen dan ook al snel op een 4-1 voorsprong via Bram van Boven, waarna Thijs zich weer laat gelden door weer te scoren: 5-1. Na een prima aanval van achteruit opgebouwd komen ze via nogmaals Thijs op een 6-1 voorsprong, waarna Leco van den Oever uiteindelijk zijn dikverdiende goal pakt: 7-1. Wat een luxe voor de boys! Het slotakkoord is voor, je raadt het al: Thijs Ouwehand.

Een mooie 8-1 overwinning op een dag die later nog veel mooier bleek te worden door de winst van Quick Boys 1 tegen Katwijk, de 2e van het seizoen. Op naar de volgende tegenstander, die een op en top gemotiveerd JO11-7 op zijn weg zal vinden.