JO13-1 boekt zwaar bevochten overwinning

Zaterdag 3 februari stond voor de JO13-1 de uitwedstrijd tegen SCPB’22 uit Badhoevedorp op het programma, een tegenstander waar een paar maanden geleden met 6-2 van werd verloren. In die wedstrijd kregen de blauw-witten nauwelijks grip op de lange voorhoedespelers van de tegenstander, die het verschil maakten. Aan Hamza en Jayden was de opdracht gegeven om de gevaarlijke spitsen af te stoppen.

Quick Boys kwam na 5 minuten spelen al op een 0-1 voorsprong toen Lars een corner van Rayen leek binnen te koppe; Jay zorgde nog voor wat extra zekerheid door de bal binnen te tikken. Drie minuten later leidde een inschattingsfout tot de gelijkmaker toen de lange spits van SCPB’22 de bal over de uitkomende Levi in het doel schoot.

Ondanks dat het centrale duo Hamza/Jayden goed functioneerde, was het na 16 minuten diezelfde spits die de bal weer binnentikte, waardoor onze jongens ineens tegen een achterstand aan keken. Tien minuten later ging Lennard er op links vandoor en werd hij binnen de beruchte lijnen gevloerd; penalty! Rayen schoot deze koeltjes binnen en bracht beide ploegen weer naast elkaar.
Op slag van rust kreeg Quick Boys nog een corner die door Rayen bij de 2e paal kon worden binnengekopt. Tot nu toe een heerlijk potje voetbal waarin de boys met een 3-2 voorsprong de rust in gingen.

Ook in de 2e helft was Quick Boys de betere ploeg en probeerde SCPB’22 via de counter de snelle spitsen in kansrijke posities te brengen. De gevaarlijkste momenten waren voor de Katwijkers, waarbij de grootste kans voor Jayden was. Zijn vrije trap werd ternauwernood van de doellijn gehaald.
Toch was het de thuisploeg die na een kwartier spelen de gelijkmaker maakte. Kort daarna kreeg Jay de bal in het strafschopgebied ingespeeld, draaide goed open en schoot zijn ploeg weer op voorsprong, 3-4. De wedstrijd werd grimmiger maar dat bracht het beste in de ploeg naar boven. Jay werd 5 minuten voor tijd weer in stelling gebracht en vergrootte de voorsprong weer tot 2 doelpunten.

Vlak daarna volgde een tegenaanval van SCPB’22 waarbij de spits vanuit buitenspelpositie werd weggestuurd en scoorde. De scheidsrechter negeerde (niet voor de eerste keer vandaag) zijn assistent Luuk en keurde het doelpunt goed. Gelukkig was het laatste slotakkoord voor de Katwijkers toen Hamza zijn vrije trap via de lat binnen schoot en de eindstand op 4-6 bepaalde.

Een heerlijke wedstrijd waar veel strijd, passie en gezonde vechtlust het recept waren voor de mooie acties en doelpunten en uiteindelijk de dik verdiende 3 punten. Volgende week is er een thuiswedstrijd tegen Reiger Boys JO13-1.