JO13-6 verspeelt punt in de laatste minuut

Inmiddels al dik in het nieuwe jaar, maar eindelijk was het dan zover: de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. De heren van de JO13-6 trapten zo rond de klok van 10:00 af voor de thuiswedstrijd tegen Ter Leede JO13-4. Veld 3 was het strijdtoneel; het veld lag vandaag redelijk in de luwte en het weer was perfect voor een mooi potje voetbal.

De vorige ontmoeting tijdens de najaarscompetitie was beslecht in een 2-1 overwinning voor onze Boys, dus ze wisten dat het vandaag niet vanzelf zou gaan. Met moeite werden er 11 zo goed als fitte spelers gevonden; ook bij de JO13-6 had de griep toegeslagen en waren er 4 zieken thuis en op de bank. Na wat kleine kansen over en weer viel het eerste doelpunt. Uit een hoekschop belandde de bal plots voor de voeten van de naar voren gekomen centrale verdediger Finn, die netjes langs de tweede paal de 1-0 binnenschoot. Helaas voor het thuispubliek was de feestvreugde van korte duur, want binnen 5 minuten stond het scorebord alweer op 1-1. Dit konden beide teams vasthouden tot de limonadepauze.

In de tweede helft moest er toch noodgedwongen gewisseld worden, maar zonder wissels was dat vrij lastig. Gelukkig was er een toeschouwer gerechtigd en bereid om een helftje mee te spelen, en deed dit zeker niet onverdienstelijk.
Helaas begonnen de blauw-witten ongeconcentreerd aan deze tweede helft, waardoor het al heel snel 1-3 stond. Maar alsof er een knop werd omgeschakeld, was ineens de strijd “ON” en stonden alle neuzen dezelfde kant op (naar voren in dit geval) om de aansluitingstreffer te kunnen maken.
Ook centrale verdediger Finn toonde zijn bekwaamheid op vijandelijk terrein en veroverde de bal op het middenveld. Hij stormde op richting het doel van de tegenstander en schoot van net binnen het zestienmetergebied de bal met een hard schot over de keeper van Ter Leede in het net, waardoor de stand op 2-3 kwam te staan. Snel daarna kreeg ook Brent de bal langs de keeper en stond het ineens weer gelijk (3-3) met nog 5 minuten op de klok.

Helaas moesten die laatste 5 minuten afgewerkt worden met tien man. Bas kopte met gevaar voor eigen leven een bal weg op het moment dat zijn medespeler de bal juist wilde schieten. Dit resulteerde in de noppen in het gezicht van Bas, met als gevolg een snee en een blauw oog. Bas moest naar de EHBO en bleek dat die laatste 5 minuten met 10 man net iets te lang waren. Na meerdere malen het doel te hebben gemist, was het in de laatste minuut toch raak (3-4) en ging Ter Leede er met de 3 punten vandoor. Maar voor de eerste wedstrijd na lange tijd geeft dit hoop voor de volgende wedstrijd, mits iedereen weer beter en fit is.