Jong Quick Boys neemt 2e helft overtuigend afstand van Jong De Treffers

Op 14 januari stond de thuiswedstrijd tegen Jong de Treffers op het programma. Na de mooie bekeroverwinning van afgelopen week was het aan de jeugdige blauwwitte vandaag de taak om dit een goed vervolg te geven in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie.

Jong Quick Boys – Jong de Treffers

Om 15:00 uur werd er op veld 4 afgetrapt voor de eerste helft, Jong Quick Boys had wat wijzigingen doorgevoerd in de basis elf ten opzichte van vorige week. Een aantal jongens die doorgaans bij de O21 in de basis starten hadden de kans gekregen om hun talenten te laten zien op het trainingskamp met het eerste elftals in Tenerife. Een schone taak aan de overige spelers, aangevuld met een viertal spelers van de O18 om de strijd aan te gaan. Onder regenachtige omstandigheden was het de krachtige wind die de eerste helft de overhand had. Beide ploegen hadden weinig tot geen kansen gecreëerd waarbij, naast het uitvallen van Daan Luyten (waarschijnlijk langere tijd uit de roulatie), weinig te melden was. Een ruststand van 0-0 was dan ook meer dan logisch.

Na de rust kwam Jong Quick Boys sterk uit de kleedkamer, de tegenstander werd steeds verder teruggedrongen en met diverse schotpogingen ging Jong Quick Boys op jacht naar de openingstreffer. In de 58e minuut was het raak, het was Bart Kuyt die vanuit een corner de stand op 1-0 wist te brengen. Binnen een minuut was er weer reden tot juichen, weer was het Bart Kuyt met een doelpunt. Na een goede onderschepping kon Bart alleen op de keeper af gaan en wist de bal overtuigend binnen te schieten (2-0). Met de voorsprong en het windvoordeel controleerde Jong Quick Boys de wedstrijd en liep nog verder uit. Invaller Jarno Slootweg wist zijn eerste balcontact na een goed uur spelen direct te verzilveren. Met een schitterend schot wist de speler van de O18 de bal in de verre kruising te schieten (3-0). Jong Quick Boys hield de controle over de wedstrijd en speelde de wedstrijd zorgvuldig uit. Het slotakkoord was van wederom voor Jarno, hij liet de Groesbeekse keeper kansloos in de slotfase en bepaalde de eindstand op 4-0.

Zo blijkt meer weer eens dat stormachtig weer aan de kust toch een thuisvoordeel oplevert. Deze klinkende zege geeft ook aan dat er alweer een goede lichting jeugd op de deur klopt van de O21. Op basis van de tweede helft dus een meer dan terechte overwinning waardoor Jong Quick Boys goed begint aan de voorjaarscompetitie.

Volgende wedstrijd

Aankomende zaterdag speelt Jong Quick Boys een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Jong Alexandria’66 deze wedstrijd start om 12:15. Twee teams die in de najaarscompetitie aan elkaar gewaagd waren, beiden wonnen respectievelijke hun uitwedstrijd met 1-5 & 1-6. Jong Alexandria’66 eindigde de najaarscompetitie 4 punten (weliswaar met een wedstrijd meer) onder de blauwwitte leeftijdsgenoten, het belooft dus weer een spannende ontmoeting te worden.