Jong Quick Boys plaatst zich knap voor de laatste 16 van de KNVB beker

Zaterdag 7 januari stond alweer de eerste officiële wedstrijd van 2023 op het programma voor Jong Quick Boys. In de tussenronde van de KNVB Beker was competitiegenoot Jong M.V.V. geloot voor de strijd om een plaats bij de laatste 16 in het bekertoernooi. In de eerdere twee ontmoetingen tegen Jong M.V.V. dit seizoen was het maximale resultaat voor Jong Quick Boys een gelijkspel. Onder het toeziend oog van ca. 150 supporters werd  de bekerkraker op veld 4 afgewerkt.

Jong Quick Boys – Jong M.V.V.

Om 15:00 werd er afgetrapt en het was Jong Quick Boys dat heel goed uit de startblokken kwam. In de zevende minuut was het dan ook Jong Quick Boys wat op voorsprong kwam, na een goede en snelle spelhervatting van Sem van Duijn wist Levi van Duijn wel raad met deze mogelijkheid en kopte overtuigend Jong Quick Boys op een 1-0 voorsprong.

De voorsprong gaf de thuisploeg extra energie en creëerde vervolgens een drietal goede mogelijkheden waarin uiteindelijk de scherpte ontbrak om de voorsprong direct al te verdubbelen. Jong Quick Boys hield het overwicht in de wedstrijd en daarbij viel dan ook in de 19e minuut tegen alle verwachtingen in de gelijkmaker. De aanvaller van MVV wist mede dankzij de wind de bal vanaf 25 meter beheerst over Marijn van der Plas in het doel te verwerken (1-1). Naarmate de eerste helft vorderde trok Jong Quick boys het overwicht weer naar zich toe. Het was Bart Kuyt die vervolg gaf aan het kansenoverwicht, in de eenendertigste minuut kreeg Bart de bal onder controle in het zestienmetergebied en schoot Jong Quick Boys op een 2-1 voorsprong. In de rest van de eerste helft bleef Jong Quick Boys diverse mogelijkheden krijgen om de score verder uit te bouwen maar wist deze kansen helaas niet te verzilveren, daarentegen waren de bezoekers een enkele keer gevaarlijk vanuit een counter maar was het Jong Quick Boys dat verdiend op voorsprong de rust in ging.

Ook na de rust ging Jong Quick Boys verder met grote kansen creëren, binnen 3 minuten na de aftrap hadden de jeugdige blauwwitte al een drietal kansen gecreëerd maar wisten deze helaas niet om te zetten in doelpunten. Het was uiteindelijk de sterk spelende Daan Luyten die de voorsprong verdubbelde. In de 51e minuut wist Daan na een goede actie de keeper kansloos te laten bij zijn poging (3-1). Jong Quick Boys controleerde de wedstrijd en bleef druk uitoefenen op het doel van Jong M.V.V. Het was wachten op verdere uitbreiding van de score namens Jong Quick Boys, maar het charme van het bekervoetbal liet zich in deze wedstrijd gelden. Het was namelijk Jong M.V.V. dat zich niet zomaar verloren gaf en zeer effectief omging met de kansen. In de zevenenvijtigste minuut wist Jong M.V.V. wederom vanaf 25 meter met een schitterend schot in de kruising de stand op 3-2 te brengen. Tot overmaat van ramp werd het 3 minuten later ook nog eens gelijk, een aanvaller van Jong M.V.V. was de defensie van Jong Quick Boys te slim af en schoot de 3-3 binnen.

Ondanks (of juist mede door) dat steeds harder begon te regenen werd de wedstrijd meer en meer een bekerkraker. Het duurde daarbij niet lang voordat Jong Quick Boys weer reden had om te juichen. In de tweeënzestigste minuut was de eerste beste kans voor Jong Quick Boys wel gelijk raak, Sem van Duijn kreeg de bal aan het randje van het zestienmetergebied en wist met een geplaatst schot de stand twee minuten na de gelijkmaker alweer op 4-3 te zetten. Jong Quick Boys bleef doorgaan in kansen creëren maar de kansen vonden geen doel, door de diverse 100% kansen die gemist werden bleef de voorsprong minimaal waarbij een compliment naar de Limburgse keeper ook op zijn plaats is, hij verrichtte een aantal goede reddingen tijdens de wedstrijd. Zo was het Jong  M.V.V. dat toch stiekem kon blijven geloven in een goede afloop en af en toe nog gevaarlijk werd voor de goal van Marijn van der Plas. Marijn wist echter met een paar goede ingrepen het doel verder schoon te houden. In de slotfase bleef het spelbeeld ongewijzigd, Jong Quick Boys kreeg de grootste mogelijkheden maar wist deze niet te verzilveren en bleef de blauwwitte verdediging op zijn hoede om de voorsprong vast te houden. Na drie minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en won Jong Quick Boys verdiend met 4-3 van Jong M.V.V. waarin het zelf de wedstrijd spannend hield en veel kansen creëerde maar moeite had om de score verder uit te breiden.

 

Volgende Beker wedstrijd

De vreugde en opluchting was er niet minder om na het laatste fluitsignaal, en Jong Quick Boys plaatste zich heel knap voor de laatste 16 van de KNVB beker. Op 25 februari staat de volgende bekerwedstrijd op het programma, de tegenstander is op dit moment nog onbekend maar met ploegen zoals Jong Feyenoord, Jong F.C. Groningen en Jong F.C. Twente die ook bij de laatste 16 zitten is de kans op een mooi affiche is vrij groot.

Competitie

Genietend van het bekersucces mag Jong Quick Boys zich komende week alweer opmaken voor de competitie, op 14 januari staat de eerste competitiewedstrijd thuis tegen de leeftijdsgenoten van De Treffers alweer op het programma. De aftrap zal om 15:00 uur zijn op Nieuw-Zuid.