Jong Quick Boys verliest met afgetekende cijfers

Na een vrij paasweekend stond zaterdag 23 april de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma. Spartaan’20 kwam de 1e seizoenshelft nog uit in de 3e divisie, en was tot nu toe nog niet succesvol in de 4e divisie. Mede doordat talenten doorgestroomd zijn naar Quick Boys 1 en (lange) blessures reisde Jong Quick Boys maar met 11 fitte spelers af richting Rotterdam-Zuid.

Rond 15:45 werd er afgetrapt op het kunstgras van Spartaan’20. De openingsfase ging gelijk op en het was Menno van der Plas met de 1e grote kans van de wedstrijd, 1 op 1 met de keeper zag hij zijn poging voorlangs gaan. In het vervolg bleven grote kansen uit, Spartaan’20 dacht wel op voorsprong te komen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Ondanks deze waarschuwing was het even later wel raak, in de 26e minuut wist de thuisploeg na goed combinatiespel op voorsprong te komen (1-0). Jong Quick Boys wist tot de rust nog moeizaam gevaarlijk te worden en ging daarmee met een minimale achterstand de kleedkamer in.

De 2e helft startte Jong Quick Boys voortvarend en was het eerste kwartier nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker, zo kreeg Geert van der Bent een goede mogelijkheid, maar zag zijn poging van dichtbij over het doel gaan. Spartaan’20 hield stand en kon in de 60e minuut de voorsprong verdubbelen, Spartaan’20 wist te profiteren van slordig balverlies op eigen helft van Jong Quick Boys (2-0). Nog geen twee minuten later liet de thuisploeg zien dat zij met vlagen goed combinatiespel in huis hadden en daarmee ook de 3-0 op het scorebord te zetten.
Met nog een klein half uur te spelen ging Jong Quick Boys nog wel opzoek naar eerherstel. David van Rijn maakte er in de 73e minuut 3-1 van, via een vrije trap schoot David de bal knap in het doel. Het slotakkoord was helaas voor de thuisploeg. In de slotfase wisten zij weer razendsnel te profiteren van onzorgvuldigheid van Jong Quick Boys en daarmee de einduitslag te bepalen op 4-1.

Zo verloor Jong Quick Boys met duidelijke cijfers van Spartaan’20. Volgende week zaterdag is Jong Quick Boys wederom vrij. Op 7 mei zal M.V.V. op bezoek komen op Nieuw-Zuid, vervolgens op 14 mei reist Jong Quick Boys nog af naar FC Dordrecht voor de laatste competitiewedstrijd.