MO15-1 op titelkoers

Zaterdag 23 april. Derby D-day voor de MO15-1. Een zonovergoten sportpark De Kooltuin was vandaag het decor voor clash tussen de twee Katwijkse rivalen.
De 15-1, nog volop in de titelstrijd, wist wat het vandaag te doen stond tegen het altijd lastige Rijnvogels. Alleen drie punten volstonden om mee te blijven doen om de eerste plek.

De meiden hadden dit goed begrepen en vanaf het begin werd de thuisploeg onder druk gezet. Tegen de wind in werd direct de aanval gezocht. Dit leidde tot diverse kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Behalve een gevaarlijke vrije trap vanaf de middenlijn (!) wisten de Rijnvogels weinig gevaar te stichten.

De tweede helft speelde zich, net als de eerste helft, af op de helft van de Rijnvogels. Quick Boys kreeg kans op kans, maar het scoren wilde maar niet lukken. Ondanks het overwicht bleef het spannend, want Rijnvogels begon steeds meer vertrouwen te krijgen. Gelukkig viel de goal voor de blauwwitten uiteindelijk toch: een korte corner van Anouk op Elisa werd door de linksback op doel geschoten. De keepster kreeg het leer niet onder controle waardoor Abigail met het puntje van haar schoen de bal uiteindelijk tegen de touwen wist te werken.
Tien hachelijke minuten volgden, waarin Rijnvogels op jacht ging naar de gelijkmaker. Anouk dacht uiteindelijk de 2-0 te scoren, maar haar goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De minuten kropen voorbij tot de scheidsrechter uiteindelijk voor het einde floot en de drie punten naar Nieuw Zuid gingen.

’s Middags kwam het bericht dat concurrent Quick verloren had bij hekkensluiter Den Hoorn. Hierdoor neemt Quick Boys de koppositie weer over en heeft het met nog twee wedstrijden te gaan en twee punten voorsprong de beste papieren om het kampioenschap in de eerste klasse binnen te slepen!