Jong Quick Boys verliest terecht van de Treffers

Jong Quick Boys ontving afgelopen zaterdag De Treffers op Sportpark Nieuw Zuid. Jong Quick Boys wist in de voorjaarscompetitie na het verlies op F.C. Eindhoven vervolgens tweemaal te winnen van Hercules en Westlandia. De tegenstander uit Groesbeek stond nog op 0 punten uit 2 wedstrijden. Gezien de vorige ontmoeting waren dit geen voortekenen op een makkelijke middag, in Groesbeek verloor Jong Quick Boys namelijk eerder verdiend van de Treffers.

Om half 3 stonden beide ploegen aan de aftrap op veld 4, de Treffers begon met de wind in de rug. In de openingsfase was het van beide kanten wat aftasten, grote kansen bleven uit. Beide ploegen mochten het kort na elkaar wel proberen met een vrije trap net buiten het 16 meter gebied, beide pogingen troffen de muur. In de 37e minuut waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen, Jong Quick Boys verloor het balbezit op eigen helft en met een knap geplaatst schot wisten De Treffers de stand op 0-1 te zetten. Vlak voor rust kreeg Jong Quick Boys nog wel de ultieme mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Ibrahim Gassama zag na een goede actie zijn poging van de lijn gehaald worden waarbij de verdediger de bal tegen de hand kreeg, de scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de stip. Helaas zag Lars Wietsma zijn elfmetertrap gekeerd worden door de keeper van De Treffers.

Na de rust probeerde Jong Quick Boys meer aan te zetten en met vertrouwen op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Echter kon Jong Quick Boys niet een vuist maken tegen de bezoekers. Naar mate de 2e helft volgde probeerde Jong Quick Boys het met aanvallender voetbal maar echte grote kansen bleven uit. De bezoekers werden vervolgens in een zetel geholpen door een heel makkelijk gegeven penalty, in een goede sliding van Bas Krijgsman op de bal zag de scheidsrechter een overtreding. Dit buitenkansje werd door De Treffers verzilverd (0-2). Jong Quick Boys wist het in de slotfase nog wel spannend te maken, Sem van Duijn wist een voorzet knap bij de 2e paal af te maken (1-2). In de resterende minuten gaf Jong Quick Boys nog één keer alles op de aanval, maar het was met name De Treffers die gevaarlijk konden worden in de ruimtes die ontstonden in de verdediging van Jong Quick Boys, Thijs Ouwehand hield echter Jong Quick Boys in de wedstrijd.
Zo verloor Jong Quick Boys toch iets wat teleurstellend en uiteindelijk ook wel terecht van De Treffers met 1-2.

Aanstaande zaterdag is Jong Quick Boys vrij. De volgende wedstrijd is op 23 april uit tegen Spartaan’20.