Nipte overwinning voor de MO13-1

Er staat een geweldig paasweekend voor de deur. De zon schijnt uitbundig op de velden van Nieuw Zuid. De meiden van de blauwwitte brigade zijn aan het afronden. De ene bal na de andere gaat over en naast al tijdens het inschieten. Als dit maar geen slechte voorbode is. De tegenstander mag dan wel onderaan bungelen, maar de meiden hebben twee keer tegen ze gevoetbald, 6-4 en 4-1, maar hebben het op de een of andere manier nog nooit makkelijk tegen ze gehad. Elke keer kwamen ze terug in de wedstrijd. De wedstrijd staat onder de bezielende leiding van de oom van Tommie Beugelsdijk, die gozert van dat Haagse “Rustaaaaaaagh “.

De wedstrijd begint goed. Binnen 2 minuten geeft Lea een prima bal voor het doel langs. De bal komt op een meter van de tweede paal voor Anna’s linker, maar ze loopt volledig over de bal heen. Normaal een intikkertje voor Anna, maar vandaag even niet. Het spel golft op en neer, de duels zijn pittig en bij vlagen komt Spirit voor de goal van de narren. Ze krijgen links en rechts wat schotjes op het altijd goed bewaakte doel. Maar Juul pakt de ballen goed uit de hoek en uit de kruising. De narren komen na een kwartiertje via Lea op voorsprong.
Een prachtig passje van Angeline jast ze onberispelijk in het kruis. 

De thuisploeg krijgt nog drie dotten van kansen. Isa schiet ook nog even een vrije trap op de lat. Maar de tweede wil er maar niet in. En je weet wat er gebeurt als je ze zelf niet maakt. Dan gaat het vaak mis. Tijdens het wisselen staat de ploeg even niet goed en door dit foutje komt Rosanna plots tegenover twee speelsters te staan. Ze kiest voor de speelster met de bal. Die past op de razendsnelle buitenspeelster. Deze maakt geen fout en laat Juul oog in oog kansloos achter. 1-1.

De blauwwitten zullen wederom aan de bak moeten. Na de pauze komen de meiden herboren uit de kleedkamer. Bregje weet (na wederom een aantal kansen) uit een assist van Robin het leer over de doellijn te krijgen. De geweldige keepster lijkt de bal nog te keren, maar het leer is over de lijn geweest en dat wordt gelukkig gezien door de uitstekend fluitende scheidsrechter,  2-1.

Spirit blijft de rest van de wedstrijd op hun eigen helft. De kansen rijgen zich aaneen, maar de bevrijdende, verdiende derde goal blijft uit. Er wordt geen centimeter ruimte meer weggegeven in de tweede helft. Wat een klasbakken. Vechtend tegen zichzelf en een goede tegenstander, slepen ze toch nog de drie dik verdiende punten binnen.

Maandag speelt het team op het paastoernooi bij Valken en volgende week de kraker uit tegen “de reuzen” van Capelle.