MO13-3 wint de moeder der derby’s

Zaterdag 16 April, Matchday, Derbydag, Zuid tegen Noord, Kampioenenrace, Quick Boys MO13-3 – Katwijk MO13-1. Dat de wedstrijd leeft was te zien aan het massaal opgekomen publiek die de 22 strijders op het veld kwamen aanmoedigen. Spanning ook bij de technische staf, want Quick Boys moest vandaag winnen om in de kampioensrace te blijven.De wedstrijd liet zien dat deze twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn en niet voor niks bovenin meedraaien. Er werd gestreden voor elke meter. De eerste kansjes waren er voor Katwijk maar door goed keepers- en verdedigingswerk bleef het doel van QB schoon. Quick Boys kwam beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een paar mogelijkheden, maar nog geen goal. Totdat bij een afgeslagen aanval de bal voor de voeten van Phoebe viel en deze de bal hard tegen de touwen joeg. 1-0! Dit bleef zo tot aan de rust en na wat tactische omzettingen werd er begonnen aan helft twee.
Quick Boys zette de strijd voort zoals ze de 1e helft waren geëindigd: het bleef Katwijk onder druk houden, gesteund door het publiek, de voorsprong en de wind in de rug. Er kwamen kansen om de voorsprong uit te breiden maar de blauwwitten moesten wel scherp blijven voor de counter van Katwijk. Na wat kansjes gemist te hebben viel toch de 2-0: een schitterende lob van Evi viel in het netje. Wedstrijd gespeeld zou je denken. Maar niets was minder waar. Katwijk kreeg de aansluitingstreffer cadeau. Een vrije trap van 20 meter rolde langs iedereen zo het Quick Boys doel in. 2-1. Zou het dan toch nog misgaan? Maar gelukkig dachten de Quick Girls er anders over. Ze bleven strijden, gesteund door het publiek op jacht naar de 3-1 en die kwam dan ook door de goed acterende linksbuiten Noa die van de flank naar binnen glipte en de bal tegen het netje schoot.

Een enorm gejuich explodeerde op het veld, maar ook buiten de lijnen. De winst moest nu binnen zijn en zo was het ook. Quick Boys kreeg nog kansjes maar de stand bleef ongewijzigd. Katwijk was verslagen en ging met lege handen richting Noord. Door dit resultaat blijft Quick Boys meedoen in de strijd voor de titel die wel heel spannend is, met nog 2 wedstrijden te gaan en wie van de 3 uiteindelijk de titel binnensleept: Voorschoten 16p. QB 16p. en Katwijk 15p.

Aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd om 08.30 uur tegen R.K.A.V.V. MO13-2. De meiden hopen weer op jullie support. Voor nu fijne Paasdagen en misschien tot 2e Paasdag waar de 13-3 een toernooi speelt bij Valken ’68