Jong Quick Boys verliest in Groesbeek

Afgelopen zaterdag (16 oktober) speelde Jong Quick Boys de verre uitwedstrijd tegen De Treffers. Op de ranglijst ontliepen beide ploegen elkaar maar 1 punt, in het voordeel van Quick Boys. In Groesbeek moest Quick Boys in deze wedstrijd helaas zijn meerdere erkennen in de Treffers.

In de 1e helft heeft de thuisploeg de beste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een klein kwartier voetballen is het Thijs Ouwehand die met een knappe redding de bezoekers op de been houdt. Het vervolg van de eerste helft is voor de thuisploeg, die de grootste mogelijkheden krijgt. Gelukkig voor de blauwwitten stuit is of Thijs Ouwehand de sta in de weg of ontbreekt het net aan scherpte aan de kant van de Treffers.

In het verloop van de eerste helft, komen de blauwwitten beter in de wedstrijd, maar dat leidt niet tot grote kansen. Zo zoeken beiden ploegen met de brilstand de kleedkamer op.

Het spelbeeld in de 2e helft laat weinig verandering zien. De Treffers behoudt een licht veldoverwicht en krijgt de betere kansen. Quick Boys daarentegen weet niet echt gevaarlijk te worden als gevolg van onzorgvuldigheid bij de beslissende pass. In de 77e minuut is het De Treffers die de score opent en op een 1-0 voorsprong komt. Enkele minuten later lijkt de wedstrijd ook definitief beslist te worden. Het is Quick Boys dat in de 80e minuut via Alex van der Plas een grote kans krijgt op de gelijkmaker, maar zijn schot van dichtbij gaat over het doel. De direct daaropvolgende aanval van de Treffers zorgt voor een verdubbeling van de voorsprong (2-0).

Uiteindelijk krijgt de wedstrijd nog wel een spannende slotfase, want bij een corner van Quick Boys zit de keeper van De Treffers mis en werkt Matthijs Heeringa van dichtbij de bal in het doel. Helaas komen de jeugdige blauwwitten niet verder dan deze aansluitingstreffer en het is de goed leidende scheidsrechter Funcke die na enkele minuten blessuretijd affluit. Zo is de derde verlieswedstrijd van dit seizoen voor de mannen van Jong Quick Boys helaas een feit.

Volgende wedstrijd

Aanstaande zaterdag (23 oktober) speelt Jong Quick Boys een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Dordrecht. Deze wedstrijd vindt plaats om 14:30 op veld 1.

Aangezien ons vlaggenschip een voetballoos weekend heeft is dit de uitgelezen mogelijkheid om onze jeugd van dichtbij te komen bekijken en te aanmoedigen. Onze mannen kunnen het gebruiken!