A-Selectie op Tenerife (Update)

Donderdag 6 januari vertrok de A-Selectie voor een trainingskamp naar Tenerife. Door absentie van een aantal spelers (om diverse redenen) besloot Trainer Edwin Grünholz om de groep aan te vullen met spelers uit O21 en het tweede elftal. Aan het eind van de middag kon er na een vlucht zonder oponthoud worden ingecheckt in hotel Las Palmeras te Playa de las Américas. Op deze reisdag waren er verder geen activiteiten zodat de groep de tijd had om zich te ontspannen, wat iedereen naar eigen inzicht deed.

 

 

Vrijdagmorgen stond de eerste training op het programma. Na het gezamenlijk ontbijt volgde een wandeling naar het nabij gelegen sportcomplex van CD Marino. Na een lange warming up volgde een positiespel, een afrondvorm en een partijspel in voorbereiding op de oefenwedstrijd van zaterdag.

 

 

Na de lunch was er tijd voor ontspanning waarna er in het avondprogramma als groepsactiviteit een pokertoernooi op het programma stond.

 

 

Zaterdag stond om 14:15 uur de oefenwedstrijd tegen ARC uit Alpen aan de Rijn op het programma. ARC traint op hetzelfde complex als de blauw-witten, waardoor de wedstrijd ook hier gespeeld werd.

Quick Boys startte met de volgende 11 spelers: Van der Helm, Bosman, Ket, Staal, Ogidi Nwankwo, Van Kleef, Van den Ban, Mahmoed, Runderkamp, Van Kippersluis en Maatsen.

Na een aftastende openingsfase door de warmte kreeg Quick Boys na een kwartier een strafschop door een overtreding op Van Kippersluis, die zelf het klusje klaarde en Quick Boys op 1-0 voorsprong schoot. Door de warmte werd er regelmatig een drinkpauze ingelast om het vocht weer op peil te brengen en wat af te koelen. Na 45 minuten stond er nog steeds 1-0 op het scorebord.

In de tweede helft bleven Ket, Mahmoed en Maatsen in de kleedkamer achter en werden vervangen door Levi van Duijn, Sem van Duijn en Van Haaren. Nog geen tien minuten na rust kwam Quick Boys op 2-0 voorsprong toen Van Kippersluis de bal op een presenteerblaadje gaf aan Van den Ban en binnenschoot. Laatstgenoemde mocht kort daarna het veld verlaten voor Borg Knijnenburg. Nog geen 3 minuten na het betreden van het veld schoot Knijnenburg de 3-0 tegen de touwen na een assist van Sem van Duijn. Weer 3 minuten later mocht Sem ook zijn naam op het scorebord noteren toen hij de 4-0 maakte op aangeven van Van Kippersluis.

Ook Thijs Ouwehand, Matthijs Heeringa en Kees Zwanenburg kregen speelminuten zodat Van der Helm, Bosman en Ogidi Nwankwo af mochten koelen. Er kwamen over en weer nog wel wat kansen om te scoren, maar zowel de eretreffer van ARC als de 5-0 van Quick Boys bleven uit zodat trainer Grünholz tevreden terug kon kijken naar het resultaat.

 

 

Het avondprogramma vond zaterdagavond buiten het hotel plaats. De gehele groep ging dineren in een steakhouse waarna ieder zijn eigen weg ging om van het (beperkte) avondleven te genieten, aangezien zondag een vrije dag is.

 

 

Op deze vrije dag gingen groepjes spelers en staf verschillende activiteiten ondernemen. Waar het ene gezelschap bij het zwembad bleef relaxen, ging een groepje padellen, koos het andere weer voor een bezoek aan een waterpark, sommigen gingen karten en een enkeling durfde het aan om op een surfboard de hoge oceaangolven te trotseren. Ook voor het avondeten was iedereen vrij waardoor er een groepje in het hotel bleef terwijl anderen een Sushibar of Steakhouse opzochten.

 

 

Op maandag stond er voor de morgen weer een training op het programma. Na de stapavond met de opvolgende vrije dag moest er toch e.e.a. gecompenseerd worden. Een pittige training volgde met als afsluiting partijspellen tussen de ervaren spelers en de aangesloten “jonkies”.

 

 

Voor de middag stond er een rondje Voetgolf op het programma. De combinatie van kracht en precisie leverde af en toe gejuich, maar ok veel hilariteit op. Bij elk groepje van 4 Quick-Boyzers ging een lokale (ervaren) instructeur mee die tips gaf over de verschillende holes en zelf ook mee speelde. In sommige groepjes waren er spelers die beter scoorden dan de instructeur, terwijl Mike van den Ban zelfs een hole-in-one wist te maken.

 

 

Op dinsdag maakte iedereen zichzelf klaar om terug te reizen naar Nederland. Er was nog wat tijd voor ontspanning zodat sommigen nog even genoten van de zon bij het zwembad, terwijl anderen ervoor kozen om een wandeling te maken.

 

 

De terugreis verliep zonder oponthoud zodat iedereen nog voor middernacht vanaf Schiphol weer huiswaarts kon keren. De A-Selectie terugkijken op een succesvolle oefencampagne op Tenerife waarin trainen, spelen en teambuilding centraal stonden. De enige vraag die rest is: Wanneer mogen we in Nederland weer?