AFC profiteert van off-day Quick Boys

Quick Boys wacht nog steeds op de eerste winst op Nieuw Zuid in 2024. Waar het in de vorige wedstrijd niet op kon na de winst in dé derby, was er na het thuisduel tegen AFC nog maar weinig van feestvreugde te merken. Na op voorsprong te zijn gekomen, werd de eerste helft met een 1-2 achterstand afgesloten. In de tweede helft wist Quick Boys de schade al snel te repareren, maar de blijdschap was van zeer korte duur. Daarna trok AFC de wedstrijd naar zich toe en liep Quick Boys tegen de vijfde thuisnederlaag van het huidige seizoen aan.

AFC is een tegenstander tegen wie Quick Boys zeker thuis te vaak aan het kortste eind trok. De ploeg pakte al snel het initiatief. Quick Boys had geen antwoord op de combinaties die de gasten op de mat legden. Voorlopig hadden de blauw-witten de handen vol aan de opbouw van het spel, dat te traag verliep om de gasten ook maar enigszins in de problemen te brengen. De dadendrang van AFC resulteerde al snel in doelkansen, al stond het vizier nog niet op scherp.

Toch kwam Quick Boys na ruim een kwartier spelen tegen de verhouding in op voorsprong. De doorgebroken Sem van Duijn werd naar de grond gewerkt, ten koste van een vrije schop. Reinders vond daaruit het hoofd van dezelfde Sem van Duijn, die de bal in het doel liet verdwijnen. Die voorsprong werd niet lang gekoesterd. Al na een paar minuten trok AFC de score weer gelijk. Uit een aanval werd De Mooij bereikt, die doelman Van der Helm het nakijken gaf.

Daarna bleef AFC het initiatief houden en werd beloond met nog een kwartier op de klok. De opbouw bij Quick Boys haperde en de tegenstander kon profiteren, waardoor Hetli makkelijk scoorde en Quick Boys tegen een achterstand aankeek.

In de resterende tijd van de eerste helft wist Quick Boys zich niet te onttrekken aan de druk van AFC, al leidde dat nog niet tot meer doelpunten. De blauw-witten konden geen vuist maken, wonnen bijna geen onderlinge duels en zagen geen mogelijkheden om doelkansen te creëren.

Bij aanvang van de tweede helft werd Koen Blommestijn gebracht, ten koste van Reinders. De aanvaller maakte daarmee zijn debuut op Nieuw Zuid. Kort na rust trok Quick Boys de stand weer gelijk. Uit een hoekschop werd het hoofd van Levi van Duijn gevonden, die de bal in het doel liet verdwijnen. Degenen die verwachtten dat de gelijkmaker een impuls was om voor de winst te gaan in deze partij, kwamen van een koude kermis thuis. Direct na hervatting zette AFC een aanval op waaruit Hetli werd bereikt. Hij profiteerde van de geboden ruimte en zette AFC weer op voorsprong. Opnieuw keken de blauw-witten tegen een achterstand aan.

Quick Boys trachtte de schade nog te herstellen. Sem van Duijn kwam in scoringspositie maar plaatste de bal over het doel. Quick Boys forceerde in deze wedstrijdfase een aantal hoekschoppen die allemaal zonder resultaat bleven.

Met nog een half uur te gaan werden de problemen voor Quick Boys verder vergroot. Over de linkerflank zetten de gasten een aanval op waaruit Been werd gevonden. AFC was inmiddels heer en meester in het veld. Dat resulteerde tien minuten later in weer een doelpunt. Benninga kreeg alle ruimte om te soleren in het strafschopgebied, manoeuvreerde zich in een onmogelijke hoek maar zag desondanks toch nog kans de bal in het doel te laten verdwijnen. Zo keek Quick Boys tegen een 2-5 achterstand.

In de resterende tijd kreeg Quick Boys nog een doelkans. De inzet van invaller De Beste werd knap uit de lucht geplukt door doelman Van Zetten. Verdere doelpunten bleven uit. Weer bleef Quick Boys zonder punten achter in een thuiswedstrijd.

Foto’s: Pro Shots