Afgetekende winst Quick Boys tegen Jong Almere City FC

Na bijna een half uur spelen in de wedstrijd tegen Jong Almere City FC, nam Quick Boys de leiding. Daarna bleven in de eerste helft meer doelpunten uit. Met de harde wind in de rug konden de blauw-witten in de tweede helft de voorsprong uitbouwen naar 4-0. Het beloftenteam redde de eer, met het einde van de wedstrijd al in zicht.

De wedstrijd stond onder leiding van een Belgisch arbitraal trio. Al snel na de aftrap werd duidelijk dat de harde wind die over het veld stond, het beide tegenstanders niet gemakkelijk zou maken. Quick Boys speelde in de eerste helft tegen de wind in.

Eerst leek Jong Almere City FC gevaarlijk te worden toen Poku profiteerde van een hapering in de defensie. Het leidde nog niet tot de openingsgoal. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en kwamen nog niet tot doelkansen.

Na ruim een kwartier spelen, probeerde Offerhaus met een afstandsschot de score te openen. Doelman Van Tongeren kon er nog net een hoekschop van maken. In de komende minuten zou Quick Boys de druk verder ophogen. Ook bij een poging van Bosman was de keeper een sta in de weg.

Aan de andere kant leek Poku gevaarlijk te worden voor de gasten, maar doelman Van der Helm bracht uitkomst. Na bijna een half uur spelen kwam Quick Boys eindelijk op voorsprong. Reinders vond na een hoekschop Sem van Duijn, die volop kon profiteren van de geboden ruimte en ongehinderd de bal in het doel plaatsen.

Meteen ging Jong Almere City FC op zoek naar de gelijkmaker. Kromah kon gemakkelijk door de defensie soleren, maar miste de scherpte bij het afronden. Zijn poging belandde naast het doel.

Tot de rust kreeg Quick Boys nog meer kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Met een geplaatst schot was Junte dicht bij een doelpunt, wat door doelman Van Tongeren met een knappe redding werd voorkomen.

Met de rust in zicht werd Jong Almere City FC nog een keer gevaarlijk, maar de bal werd van de doellijn weggewerkt. Aan de andere kant van het veld had Nwankwo nog een actie in huis en vond Junte, die rakelings over schoot. Met een 1-0 ruststand gingen beide teams aan de thee.

Quick Boys startte de tweede helft voortvarend. Al na een paar minuten kon Broekhuizen net niet profiteren. Met de harde wind in de rug werd Jong Almere City FC onder druk gehouden. Na bijna een kwartier verdween een poging via doelman Van Tongeren over het doel. Uit de hoekschop die volgde, verdubbelde Junte de voorsprong.

De thuisploeg had de smaak te pakken en ging op zoek naar meer. Bijna halverwege de tweede helft belandde een afstandsschot van de vrijstaande Nwankwo in het doel, na voorbereidend werk van Blommestijn.

Nog was de doelpuntenhonger niet gestild. Een paar minuten later eindigde een vrije schop van Offerhaus in de touwen. Zo leidde Quick Boys inmiddels met 4-0. Er volgde nog een aantal doelkansen, maar het net werd niet meer gevonden.

De gasten bleven op zoek naar tenminste een doelpunt. Kromah leek een paar keer dichtbij, maar de afronding was te onzuiver of Van der Helm voorkwam erger.

Met het einde van de wedstrijd al in zicht, redde Dakriet uit een hoekschop toch de spreekwoordelijke eer. Quick Boys deed met de 4-1 overwinning in ieder geval goede zaken in de strijd om de derde periode. Deze wedstrijd was ook een prima voorbereiding op de komende bollenstreekderby, uit tegen vv Noordwijk.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

1-0 29. Sem van Duijn

2-0 59. Ravelino Junte

3-0 65. Nigel Ogidi Nwankwo

4-0 68. Guus Offerhaus

4-1 88. Dakriet

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
7. Sem van Duijn
11. Ravelino Junte
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen
29. Koen Blommestijn

Opstelling Jong Almere City FC:

(k) Van Tongeren
Puriel
Wildeboer
Esajas
Kromah
Pinas
Sam
Dakriet
Kok
Beaumont ©
Poku

Wisselspelers Quick Boys

21. (k) Timon Fikkert
3. Ivailo Staal
6. Bram Franken
16. Leonard de Beste
22. Kees Zwanenburg
32. Kai Oudshoorn

Wissels Quick Boys (in):

71. 🟢 Leonard de Beste

71. 🟢 Bram Franken

78. 🟢 Ivailo Staal

84. 🟢 Kai Oudshoorn

84. 🟢 Kees Zwanenburg

(uit):

🔴 Ravelino Junte

🔴 Nigel Ogidi Nwankwo

🔴 Tyrone Owusu

🔴 Chima Bosman

🔴 Sem van Duijn