Culinair spektakel

Op de donderdagavond van de feestweek stond Quick Boys Culinair op het programma. Een evenement dat sinds jaren niet meer weg te denken is tijdens de familiedagen, nu in de jubileum week werd er extra groot uitgepakt. Zo’n 25 restaurateurs, bier, cocktail- en wijn experts uit het hele land hadden voor deze avond een culinair menu samengesteld waar je U tegen kon zeggen.

Katwijkse bieren, mooie wijnen, gin-tonics en zelfs alcoholvrije cocktails waren er verkrijgbaar en daar werd uiteraard gretig gebruik van gemaakt. Maar om een beetje op de been te kunnen blijven met al deze heerlijke drankjes moet er natuurlijk goed gegeten worden. De eerste honger kon worden gestild met wat ambachtelijke bitterballen van kalfsvlees, kaas of kreeft en ambachtelijke friet met zelfgemaakte sauzen en toppings. Ondertussen kon men zich lekker voortbewegen naar de andere stands die zich hadden opgesteld op veld 3, het weer was was geweldig dus de hele avond vond in de openlucht plaats. De keuze van het menu was reuze, een kleine opsomming van al het lekkers: boneless ribs, mosselen, verschillende steaks, burgers, haring, oesters, zalm, paling, vegetarische pita’s en zelfs een varken van het spit.

Dat Katwijkers levensgenieters zijn dat weten we allemaal, dit kwam nu extra duidelijk naar voren door de restaurateurs die zich echt van hun allerbeste kant lieten zien.
Arie Kuijt was weer van de partij om een schitterende tonijn te fileren om daar vervolgens weer heerlijke hapjes van te maken. Ook het varken van het spit van Grill Bar Ruig trok veel bekijks en was ook heerlijk mals en smaakvol.
Rond een uur of tien werden de bezoekers nog verrast met een optreden van een Mexicaanse mariachi band. Met deze temperaturen, gezelligheid en het lekkere eten, zweepten de muzikanten de avond nog wat meer op. Katwijk aan Zee of het Caraïbisch gebied, op deze avond was het verschil bijna niet te onderscheiden.

”Voor as je nog trek heb”

Voor wie er nog trek had waren er verschillende desserts te kiezen ook. Kazen, gevulde koekendessert, brownies, verschillende mousses en het over bekende Miljonairs Biscuit van “Het Wapen” was niet aan te slepen.

De bezoekers genoten met volle teugen en hadden een heerlijke culinaire avond op hun favoriete sportpark. We kijken nu alweer uit naar de volgende familiedagen en gaan er stiekem vanuit dat de organisatie Quick Boys Culinair dan weer op het programma zal zetten.

De beelden van dit geweldige evenement vind u hier terug.

Woord van dank

Middels deze weg willen we graag een ieder bedanken die deze avond tot een groot succes heeft gemaakt, organisatie en alle vrijwilligers bedankt!!

Uiteraard ook een shout-out naar de restaurateurs. Hopelijk kunnen we de volgende keer weer op jullie medewerking rekenen:

Weinhaus Gold, Blondi, de Haring Koningin, de Monnik dranken, vishandel M. Hartevelt & Zn., In den Blauwen Bock, Patisserie Holtkamp, The Safe, Hollander in Wijnen, Zomers Beachclub, Boschy Paling, Root’s Fish Smokery, Reypenaer, Grill bar Ruig, de Oesterparel, Keurslager Vooys, Skaep brewery, He jij Carls Good Food, Brasserie Havenkwartier, het Wapen van Kattuk, Bakker van Maanen, Heineken, Wijnimport Jos Rijnaarts, Hangcultuur mosselen, Papa’s Ambacht, Arie Kuijt Visspecialist