Geslaagde slotdag met schuimkraag

Op de slotdag van de jubileum feestweek stonden er heel wat activiteiten gepland. Alles valt en staat met het weer, na een druilerig begin van de ochtend/middag brak de zon weer door en zorgde voor een bomvol terras op het sportpark.

De dag begon met een 7×7 toernooi, 32 teams hadden zich ingeschreven om te strijden om de Nieuw Zuid Bokaal en de spreekwoordelijke eer. Dat de belangen voor elk team anders waren dat werd al snel duidelijk. De een kwam met een peukie en een biertje richting het veld waar hun tegenstander een heuse warming-up en wedstrijdbespreking hielden. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door het team “De Vedettes 4.0” die met trots de beker in ontvangst namen.

Ondertussen was aan de rand van veld 1 het vrij buikschuiven begonnen, op het evenementen plein stonden verschillenden springkussen voor de allerjongste opgesteld. Ook was er een “water rodelbaan” aanwezig. Waar de jongste jeugd zich lekker bij de springkussens hield gingen de wat oudere los op het rodelen en het buikschuiven. Dit leverde schitterende taferelen op, vele lachende gezichten en lichamen volledig bedekt met een flinke schuimkraag. Door het lekkere zonnetje bleef iedereen de hele middag bezig rondom deze waterspelen.
Er werden ook 2 buikschuif wedstrijden gehouden, een wedstrijd tot 16 jaar en later op de middag een wedstrijd voor de 16+ ers. Dit alles onder de bezielende leiding van “rooie Paultje” die de boel in goede banen leidde en de prijzen uitreikte.

Inmiddels was het terras flink volgestroomd ook daar verschenen de eerste schuimkragen weliswaar niet op de lichamen maar uiteraard in de glazen. Er werd goed voor de inwendige mens gezorgd, uiteraard werd er weer gebakken vis verkocht…. Maar ook broodjes worst en hamburgers trokken gretig aftrek. In de kantine werd daarbij nog driftig patat en frikadellen gebakken en in de koffiecorners was de snoep en de chips niet om aan te slepen. Het bier vloeide rijkelijk en in de loop van de middag kwam het Rad van Avontuur te voorschijn waar mooie prijzen mee te verdienen waren met als hoofdprijs een zijde zalm. De lootjes vlogen over de toonbank en er werd fanatiek gejuicht als er weer een prijs was gevallen (vooral de QBF Ouwe Garde vielen flink in de prijzen).


Eind van de middag stond de Guinness Book of Records poging Trojan Horse dansen nog op het programma. Kees instrueerde zijn volgelingen eerst hoe de dans werkte (voor wie dit nog niet wist), het tweede rondje was voor het “echie” maar het terras stond te vol om schappelijk de Trojan Horse dans uit te voeren dus werd het lachen, gieren, brullen en op de tafels dansen maar van een echte record poging kwam het helaas niet maar de lol en het plezier was er zeker niet minder om.

Fotos:

7×7 toernooi
Buikschuiven 16-
Buikschuiven 16+
Sfeeroverzicht

’s Avond nog een groot feest in de tent, waarmee er een einde kwam aan een week lang feest. We kunnen met zijn allen weer terugkijken op een schitterende week. Iedereen heeft kunnen en laten zien tot welke dingen deze club in staat is, met inzet van enorm veel vrijwilligers.

Quick Boys…… Wat een Club!