De clubleiding van Quick Boys heeft het verzoek van Danny van den Meiracker om met onmiddellijke ingang over te stappen naar IJsselmeervogels gehonoreerd. De 34-jarige spits verlaat Nieuw Zuid met pijn in het hart en zal vanwege gewijzigde persoonlijke omstandigheden terugkeren bij zijn oude club.

Van den Meiracker is bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark Nieuw Zuid. In zijn debuutjaar wist de gerenommeerde aanvalsleider dertienmaal het net te vinden in het shirt van de blauw-witten, terwijl de teller in het huidige seizoen op vijf doelpunten staat. Los van de productiviteit was Van den Meiracker met zijn ervaring van grote waarde voor de relatief jonge selectie van Quick Boys.

Samen met zijn vrouw Shelley Roby heeft de spits onlangs een boerderij in de buurt van Zwolle gekocht. De komende tijd wordt de hoeve door het stel verbouwd tot zorgboerderij. Een flinke klus waar de nodige tijd en energie ingestoken zal gaan worden door de familie Van den Meiracker. ,,Zonder onze verhuisplannen was ik nooit vertrokken bij Quick Boys. Wat een geweldige club en fantastische supporters! Nieuw Zuid heeft al mijn verwachtingen overtroffen. En mijn verwachtingen vooraf waren hooggespannen,” aldus de spits.

,,Vanwege de grote reisafstand van het bouwproject naar Katwijk heeft Danny het verzoek om zijn contract te laten ontbinden bij ons neergelegd,” vertelt bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff. ,,Wij hebben aangegeven dat de club met hem mee wil denken. Niet in de laatste plaats omdat Danny bezig is aan zijn laatste seizoen als voetballer. De samenwerking tussen ons is heel fijn geweest in de afgelopen anderhalf jaar. Danny heeft in die periode altijd zijn beste beentje voorgezet op Nieuw Zuid. Daarom gunnen wij hem deze overstap van harte.”

Langs deze weg wordt Danny van den Meiracker hartelijk bedankt voor zijn inzet en prestaties in zijn tijd bij Quick Boys en wenst de club heel veel geluk en succes toe bij het realiseren van zijn droom.