Derby toch zonder publiek

In de aanloop naar de derby VV Katwijk-Quick Boys op zaterdag 10 februari is afgelopen maanden door beide clubs met hun achterban gekeken naar mogelijkheden om, bij wijze van proef, in beperkte mate uitpubliek toe te staan.

De afgelopen weken hebben gemeente en de clubbesturen hier nog goed over nagedacht en hun oren te luister gelegd. Mede op basis van de recente gebeurtenissen en de signalen die ontvangen zijn, is uiteindelijk in een gezamenlijk overleg van de besturen van Quick Boys en VV Katwijk, de politie en de gemeente besloten geen uitpubliek toe te staan. De mogelijkheid dat er, ondanks alle inspanningen van alle partijen, onverlet iets misgaat, is op dit moment voor gemeente en de clubs een te groot risico om deze stap nu te maken.

De beide clubs, de politie en de gemeente blijven op een goede, constructieve manier met elkaar in gesprek. Met een actieve rol van de supportersverenigingen van beide clubs willen ze samen toewerken naar mogelijkheden waarbij uitpubliek bij derby’s in het nieuwe seizoen weer wordt toegestaan.

De komende derby wordt gespeeld op zaterdag 10 februari. aanvang 13.30 uur. 

De wedstrijd wordt uiteraard live op Nieuw Zuid uitgezonden,