Quick Boys heerst op Houtrust

Met de doordeweekse slijtageslag in Alkmaar van Quick Boys in het achterhoofd, wilde Scheveningen vandaag persé voetballen. Nou, dat is niet gelukt. Er was één ploeg die de lakens uitdeelde en die speelde in het blauw-wit.

Vanaf de aftrap namen de gasten het initiatief. In plaats van afjagen en het tempo hoog houden, trok de thuisploeg zich terug en was al direct bezig met tijdrekken.

Quick Boys creëerde een aantal kansen en bracht vooral Broekhuizen in stelling. Hij had al twee gevaarlijke momenten gehad en zijn derde poging was scheepsrecht in deze vissersderby. Na iets meer dan een half uur werd de aanvaller het eindstation van een heerlijke Katwijkse aanval: 0-1. Met name de assist van Van den Meiracker mocht er zijn.

Maar enkele minuten later al kreeg Scheveningen een droomkans op de snelle gelijkmaker. Tot dat moment deed de matige fluitende arbiter z’n best om niet te kinderachtig over te komen. Scheveningen en met name De Vlugt kwamen telkens weg met hooguit een waarschuwing bij een aantal hele stevige overtredingen. En nu De Niet zich na minimaal contact ter aarde liet storten, was de leidsman er tot veler verbazing als de kippen bij om de bal op de stip te leggen.

De Quick Boys fans maakten zich overigens niet heel druk, want ze wisten: Van der Helm stopt al deze hele week iedere eerste strafschop. En zo gebeurde het ook: de goalie dook naar de goede hoek en pakte de bal knap.

Kort voor rust leek Sem van Duijn de score te verdubbelen, maar de assistent oordeelde dat het buitenspel was. Op weg naar de thee overheerste het gevoel dat de blauw-witten zichzelf cijfermatig te kort hadden gedaan.

Na een uur spelen, viel dan toch de dikverdiende 0-2. Sem van Duijn stelde Broekhuizen in staat om z’n tweede van deze middag te maken. Even later mocht de jonge linksbuiten zelf afdrukken, na een knappe actie van de ingevallen De Beste.

Trainer Thomas Duivenvoorden besloot om nog een aantal basiskrachten rust te gunnen. Goudhaantje onder de wissels was Junte, die koud in het veld een assist van Broekhuizen meteen promoveerde tot de 0-4.

Het slotakkoord was op slag van het eindsignaal voor een andere invaller. Kamp kopte uit een corner van Reinders heerlijk binnen. Met de 120 intense speelminuten tegen AZ van dinsdagavond in de benen, is deze 0-5 een hele, hele knappe prestatie van de Boys.

Zaterdag wacht op Nieuw Zuid alweer de volgende uitdaging, met de kraker tegen Rijnsburg.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

32. 0-1 Nick Broekhuizen

61. 0-2 Nick Broekhuizen

68. 0-3 Sem van Duijn

85. 0-4 Ravelino Junte

90. 0-5 Jan-Willem Kamp

Opstelling Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
3. Ivailo Staal
7. Sem van Duijn
9. Danny van den Meiracker
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen

Opstelling Scheveningen:

(k) Van der Maaten
Gómez-Niëto
Van Koesveld
M. de Vlugt
Strooker
De Niet
De Jong
Kalpoe
Beugelsdijk
Immers ©
Van Baalen

Wisselspelers Quick Boys

21. (k) Timon Fikkert
4. Jan-Willem Kamp
6. Bram Franken
10. Levi van Duijn
11. Ravelino Junte
16. Leonard de Beste

Wissels Quick Boys (in):

55. 🟢 Leonard de Beste

70. 🟢 Jan-Willem Kamp

70. 🟢 Bram Franken

70. 🟢 Levi van Duijn

83. 🟢 Ravelino Junte

(uit):

🔴 Nigel Ogidi Nwankwo

🔴 Jason Meerstadt

🔴 Guus Offerhaus

🔴 Danny van den Meiracker

🔴 Sem van Duijn