De vrijwilliger in het zonnetje | EHBO

Vrijwilligers. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn onbetaalbaar. Om onze bijna 2.700 leden een onbezorgde training, schone kleedkamer, goed gevulde maag of een gezellige zaterdag te bezorgen, zijn dagelijks veel mensen in de weer. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Vrijwilligers maken onze club!

Met zoveel voetballende leden, gebeuren er ook regelmatig “ongelukjes” op en rond de velden: van een bloedneus tot aan een reanimatie. Gelukkig hebben we een EHBO-team dat paraat staat voor wanneer het nodig is. Een impressie van hoe een EHBO-dienst eruit ziet en wat er van je wordt verwacht, vertellen Heleen en Vera jullie in de video hieronder.

Het EHBO-team doet dit allemaal met veel liefde voor de club, maar komt de laatste periode wel wat handjes tekort. Jouw hulp is dan ook van harte welkom! Dus heb je een EHBO-diploma, en/of werk je in de hulpverlening (BHV, politie, brandweer, verpleegkunde etc.) en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan ons EHBO-team, neem dan contact op met Heleen van Beelen via quickboysshop@quickboys.nl of loop even bij haar langs in de shop op Nieuw Zuid.

Geen EHBO-diploma, maar toch interesse? Niet getreurd, want Quick Boys bied eens per jaar een gratis EHBO-cursus aan, waarna je (bij correcte afronding) een diploma krijgt en kan aansluiten bij het team.

Onze club zoekt ook nog vrijwilligers die bevoegd zijn om de AED-apparaten te bedienen en hartmassage mogen uitvoeren. Ook hiervoor zijn cursussen beschikbaar, een vereiste hiervoor is wel dat je lid bent van de vereniging.

Vind je de veiligheid van jezelf en anderen belangrijk en ben je enthousiast geraakt, meld je dan bij Heleen van Beelen in de shop of via quickboysshop@quickboys.nl.

Interesse in een vrijwilligersfunctie buiten het EHBO-team? De Commissie Vrijwilligerszaken komt graag met je in contact via vrijwilligerszaken@quickboys.nl!