Sylvano Comvalius beëindigt imposante voetballoopbaan

Het voetbalavontuur van Sylvano Comvalius komt ten einde. Zijn drukke bezigheden met betrekking tot de trainersopleiding, de werkzaamheden bij AZ Alkmaar, het opstarten van zijn maatschappelijke carrière en het gezinsleven liggen ten grondslag aan het besluit van de inmiddels 34-jarige spits om zijn schoenen met onmiddellijke ingang aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen.

Na vele omzwervingen streek Comvalius afgelopen zomer neer bij de club waar hij in het seizoen 2008-2009 zijn echte doorbraak als speler in de voetbalwereld beleefde. De Amsterdammer speelde uiteindelijk in elf landen voor zeventien verschillende clubs. Met een karrevracht aan ervaring keerde hij terug op Nieuw Zuid en fungeerde de aanvaller in de afgelopen maanden als een soort mentor voor met name de jonge spelers uit de selectie van trainer Edwin Grünholz. Aan de samenwerking met de blauw-witten komt nu, eerder dan gepland, een einde.

,,Ik wilde met mijn terugkeer de cirkel rondmaken en Quick Boys zowel binnen als buiten het veld helpen. Ik ben er enorm trots op dat ik na dertien jaar weer met open armen ben ontvangen bij deze fantastische mooie club. Voor mij zal het hoofdstuk als voetballer hier helaas eindigen en wordt het tijd voor een nieuw verhaal in mijn leven.”

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff betreurt de beslissing van Sylvano Comvalius, maar respecteert zijn keuze om een punt achter zijn imposante carrière te zetten. ,,Door verschillende omstandigheden heeft Sylvano helaas niet heel veel gespeeld in de eerste seizoenshelft. Niettemin is hij vanwege zijn routine en enorme positieve instelling heel belangrijk voor de groep. Helaas voor ons voelt Sylvano zich genoodzaakt om tot dit besluit te komen.”

De clubleiding wil hem langs deze weg nogmaals hartelijk danken voor zijn inzet voor Quick Boys en wenst hem veel succes en plezier toe met het opstarten van zijn trainersloopbaan.