Einde seizoen voor Beloften

Strafschoppenserie na enerverend duel fataal
Jong Quick Boys is er niet in geslaagd de halve finale van de beloftencompetitie te bereiken. Door middel van een strafschoppenserie na 115 minuten spelen met 3-3 op het scorebord ging Voorschoten ’97 er met de buit vandoor.

Quick Boys startte zwak en bleef dit de gehele eerste helft volhouden. Voorschoten maakte dankbaar gebruik van dit matige optreden en zorgde ervoor dat zij met een 2-0 voorsprong aan de thee mochten.

In de tweede helft werd er uit een ander vaatje getapt en leken de blauwwitten voor een stunt te zorgen door de stand gelijk te trekken, maar ontbrak het aan geluk om dit in winst om te zetten. 2-2 was daarmee de officiële eindstand.

Tweemaal 15 minuten verlengen moest voor een winnaar gaan zorgen. Dit leek al vroeg in de eerste helft van de verlenging te gebeuren toen een speler van voorschoten een vrije trap van dik 30 meter in de bovenhoek schoot. Tot dat moment had Voorschoten sinds het begin van de tweede helft nog geen scoringskans gehad.
Voorschoten kon niet lang van deze goal genieten, omdat Quick Boys 2 minuten later de 3-3 op het scorebord zette. Na 115 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

115 minuten…tot zo lang bleef het licht branden op sportpark Adegeest. Het centrale computersysteem schakelde alle verlichting op het sportpark uit, dus ook op het 2e veld waar dit duel gespeeld werd, waardoor de resterende 5 minuten niet konden worden uitgespeeld.

Beide teams gingen terug naar de kleedkamers om te wachten wat nu voor uitsluitsel moest zorgen. De resterende 5 minuten konden niet uitgespeeld worden en strafschoppen nemen was ook onmogelijk.

Na een paar telefoontjes bleek dat de toernooiorganisatoren besloten om het duel te laten overspelen. De spelers gingen zich hierna rustig omkleden, toen ineens de verlichting van het 1e veld ging branden. Dus shirts weer aan en weer terug het veld op. Niet om de wedstrijd uit te spelen, maar om gelijk aan de strafschoppenserie te beginnen.

Door 2 missers aan Quick Boys zijde en een foutloze serie van Voorschoten mag laatstgenoemde het in de halve finale opnemen tegen Katwijk, dat met 3-2 van Vitesse Delft won.