Trainingskamp A-selectie 2023 (update)

De A-selectie is voor het trainingskamp traditioneelgetrouw neergestreken in Tenerife. Na jaren met beperkingen door Corona zijn alle faciliteiten weer beschikbaar en kunnnen de mannen van Edwin Grünholz in deze dagen van teambuilding en training zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Dag 1

Na de voorspoedige heenreis stond de eerste ochtendtraining op het programma. Het trainingscomplex van CD Marino ligt op loopafstand van het hotel waarin de A-Selectie dit jaar verblijft. De temperaturen, boven de 20 graden, zijn aangenaam…maar voor de training zorgt dit ervoor dat er regelmatig drinkpauzes nodig zijn.

Ook dit jaar zijn er weer een paar jonge trainingskampdebuntanten meegereisd. Dit jaar zijn Sten Schaap en Jouke Vlieland van Jong Quick Boys aangesloten bij de hoofdmacht.

Voor het middagprogramma was iedereen vrij om op eigen wijze te ontspannen. Dit varieerde van een spelletje kaarten tot zwemmen tot de omgeving verkennen op een elektrische step.

Het avondprogramma stond in het teken van een Pokertournooi. Zowel spelers als staf toonden zich van hun fanatiekste kant wat zorgde voor een avondvullend toernooi waarin er door tijdsgebrek de prijzen handmatig moesten worden verdeeld.

Dag 2

Na het gezamenlijk ontbijt stond de tweede ochtendtraining op het programma. De warming up met aansluitende loopwerk en krachtoefeningen door Aad Bentvelzen en Peter van Duijn waren vandaag een trapje pittiger dan de eerste dag. Net als in het begin van de competitie speelt Quick Boys na de winterstop hetzelfde rijtje van Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en VV Katwijk achter elkaar. In de huidige stand op de ranglijst staan deze tegenstanders samen met Quick Boys in de top 6. Wat conditietraining samen met de aangename temperatuur op Tenerife is dan geen overbodige luxe. 

Afsluitend volgde een groot partijspel van 2 keer een half uur waarna de spelers in de middag konden genieten van ontspanning. 

Zoals gezegd was iedereen voor het middagprogramma vrij om op eigen wijze te ontspannen. Dit verschilde niet veel met dag 1. Een een spelletje kaarten, het zwembad en de omgeving verkennen op een elektrische step had andere spelers geïnspireerd om dit ook eens te proberen.

Voor het avond stond een diner bij een Braziliaans Churrascaria restaurant op het programma.  

Dag 3

Deze dag stond er geen ochtendtraining op het programma, maar was de middag gereserveerd voor padellen en voetvolley bij Activate Padel. Dit schitterende complex stond in zijn geheel ter beschikking voor de equipe van Quick Boys.

Of het nu de ervaren spelers waren of spelers die voor het eerst een padelracket in hun handen hadden, aan het fanatisme lag het in ieder geval niet.

Naast het padellen konden velen het toch niet laten om nog even de technische vaardigheden te demonstreren tijdens een potje voetvolley. Dit begon ontspannen, maar ook hier moest even later bijna scheidsrechters worden opgetrommeld om punten of services toe te wijzen.

De avond was vrij te besteden, zodat iedereen de verschillende opties van het avond / nachtleven kon verkennen.

 

Dag 4

Vandaag stond er in plaats van een ochtendtraining een avondtraining op het programma. De middag was vrij te besteden waardoor sommigen het zwembad opzochten om te relaxen terwijl anderen de derby tussen Manchester United en Manchester City gingen kijken. Aan het begin van de avond werd de laatste wandeling naar het trainingsveld ingezet.

Na de warming up hadden Peter van Duijn en Aad Bentvelzen wederom een conditionele prikkel uitgezet. De avondtemperatuur lag maar iets lager dan overdag, wat er voor zorgde dat er nog steeds het nodige vocht verloren ging…en ook weer bijgetankt moest worden.

Afsluitend werd er een partijspel gespeeld waarin het voor sommigen de laatste kans was om op de “Winning Team” foto te komen. Dit zorgde ervoor dat het geen zomeravondpotje was, aangezien trainer Edwin Grünholz een paar keer genoodzaakt was om de bal op de stip te leggen.

De volgende morgen maakte iedereen zich op voor de terugreis. Maandag staat de training op Nieuw Zuid weer op het programma om vervolgens dinsdag thuis een oefenwedstrijd te spelen tegen het HBC van een oude bekende, trainer Jasper Ketting.