Familiedagen: ook de senioren kunnen er wat van

De vrijdag van de Familiedagen staat altijd in het teken van de senioren en de aftrap van de “sportieve toernooien”. Er was wederom voor ieder wat wils, van visbakken tot B.B.Q. van Voetbal tot aan darten en van een Shantykoor tot aan een Live band, lees snel verder wat jullie allemaal gemist hebben!

55+ Middag

De geur van gerookte makreel en heerlijke lekkerbekken kwam je tegemoet wanneer je op vrijdagmiddag het sportpark betrad. Als Katwijker voel je je dan direct al thuis en kan de middag al niet meer stuk. Terwijl Gijs, Gert-Jaap en Ron lekker stonden te roken en aan het strijden waren om de winst, zat de opbouwploeg lekker een kippetje te eten en een biertje te drinken, want ja, bij bier hoort kip! Toen de kip op was, dachten ze aan opbouwen… ware het niet dat Beachclub Zomers nog 20 pizza’s kwam afleveren, wat voor een aantal verbaasde gezichten zorgde. Beachclub Zomers had donderdag beloofd om een uur die pizza’s klaar te hebben.

Nu blijkt dat een aantal op ons sportpark het verschil niet weten tussen 01:00 en 13:00, die stonden ‘s nachts voor een dichte Beach Club (logisch op dat tijdstip) en zo was er vrijdag om 13:00 een dubbele lunch.

Huig Sip was in het clubhuis inmiddels begonnen met een mooie presentatie voor de ca. 75 deelnemers. Aan de hand van prachtige beelden en geweldige verhalen vertelde hij vol enthousiasme waar ons drinkwater vandaan komt en wat er allemaal aan voorafgaat voordat het uit de kraan stroomt. Ook de mythe waarom ons sportpark zo nat is werd even ontkracht. Het is vrij duidelijk dat heel wat jaren geleden 2 meter teveel zand is weggehaald en dat de grondwaterstand met 1 meter is gestegen, dus 1+1 = 3.

De conclusie van de presentatie was vrij duidelijk voor iedereen: er gaat toch niets boven lekker zuiver kraanwater uit de Kattukse duinen… nou ja, als dat eerst maar langs de brouwerij in Zoeterwoude is gegaan!

Terwijl de makrelen nog wat stonden af te roken, werd er onder de sportieve deelnemers een jeu de boules-wedstrijd gehouden. Voor de gelegenheid waren er een aantal  wedstrijdbanen gemaakt op het hoofveld met behulp van een aantal vrijwilligers van de katwijkse jeu des boule club. Veld 1 betreden voelde voor een aantal deelnemers als vertrouwd, er liepen heel wat oud eerste elftalspelers tussen de senioren. Maar vermoedleijk net al in hun tijd moest er nu ook were buiten de lijnen gespeeld worden.
De wedstrijd begon wat aftastend (typisch Katwijks), er werd een beetje afgewacht, en hier en daar hoorde je: “Dit is toch een ouwe l*llen spel.” Maar gaandeweg werden de jonge van dagen erg enthousiast en deden lekker mee met de wedstrijd.

Een middag zonder vis, biertjes en muziek kan natuurlijk niet, en daarom was voor de gelegenheid “Shantykoor Voor de Mast” uitgenodigd om de aanwezigen te vermaken met hun gezang. Zoals elk jaar stonden de mannen al snel “mee te balken.” Tussendoor werden de stembanden natuurlijk goed gesmeerd, en voor een goede bodem waren er heerlijke lekkerbekken verkrijgbaar.

Ook werd de winnaar van de jeu des boules-wedstrijd uitgeroepen en werd de winnaar van de makreelrookwedstrijd bekendgemaakt. Een jury bestaande uit Arie Haasnoot, Kees de D. en Teun Bakkenes (de Krul) was het er unaniem over eens dat de makrelen van Gijs Heemskerk de prijswinnende waren. Al hing aan deze winst wel een luchtje, aangezien Gijs en Teun eerder op de middag samen gezien waren terwijl ze steekpenningen uitwisselden.

Desalniettemin werd er een begin gemaakt aan de zojuist gerookte makrelen. Ook de makrelen van Gert-Jaap en Ron werden goed ontvangen, waardoor iedereen zich een winnaar voelde. Al met al hadden de mannen (en enkele vrouwen) een fantastische middag en ze kijken nu alweer uit naar volgend jaar.

Foto’s van de 55+ middag

Voetbaltoernooi

Na al het feestgedruis van de afgelopen dagen was het toch echt tijd voor wat sportieve zaken. We zijn tenslotte een voetbalvereniging, en dan kan je de Familiedagen natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een leuk voetbaltoernooi.

Op vrijdagavond werd er dan ook door de jeugdteams afgetrapt om te strijden om de eer. Ook de 18+ teams en de veteranen (30+) kwamen in beweging. Dat ging hier en daar natuurlijk niet altijd even soepel, want na drie dagen feest is het toch wat lastiger om het lichaam weer in beweging te krijgen.

Daar waar de jeugd het voorbeeld zou moeten geven, leek het juist daar één groot feest. De “volwassenen” probeerden er nog iets serieus van te maken. Niemand die hen en het bijpassende niveau echt serieus nam, maar goed, we geven ze maar het gevoel dat ze het er goed vanaf brachten. Voor de veteranen was het na deze avond ook wel klaar, oudjes kun je niet twee dagen achter elkaar laten voetballen. Hierdoor kunnen ook zei op zaterdag gewoon genieten van alle festiviteiten in plaats van met stramme spieren in een hoekje te moeten gaan zitten huilen.
De senioren en de jeugd hielden nog enige reserve achter voor de volgende dag (ja, ze moesten weer) en konden gaan schitteren op het terras.

Foto’s voetbaltoernooi jeugd
Foto’s voetbaltoernooi senioren

Darttoernooi

Gelijktijdig met het voetbaltoernooi werd het “Nieuw Zuid Series of Darts-toernooi” gestart. Ook dit jaar hadden zich weer een groot aantal (32) deelnemers ingeschreven om kans te maken om de dartkampioen van Nieuw Zuid te worden. Stiekem leken de deelnemers in veel opzichten op Michael van Gerwen, Luke Littler en Michael Smith, maar helaas hadden de vele lookalikes hun dartkwaliteiten thuis achtergelaten, dus laten we de vergelijkingen direct maar weer varen. Desondanks werd er, onder het genot van een lekker koud drankje en onder het toeziend oog van flink wat toegestroomd publiek, fel gestreden om de winst.

Aan het einde van de avond stonden Martijn van Duijn en Robin Heemskerk tegenover elkaar in de finale. Net als vorig jaar werd de finale geen hele spannende, Robin Heemskerk won de wedstrijd en daarmee het toernooi met 5-1.

Foto’s Darttoernooi

B.B.Q & Live muziek

Niet iedereen wil of kan sportief bezig zijn. Voor hen was het evenemententerrein weer gezellig ingericht als een van de grootste achtertuinen van Katwijk. Een aantal barbecues stonden lekker te roken en het vlees werd vakkundig gegaard door de vele vrijwilligers. Koude pilsjes en wijnen werden ingeschonken vanuit de buitentaps en op het podium maakte de band “The Beards” een bijpassend lounge-muziekje. Na afloop van alle voetbal- en dartswedstrijden sloten ook deze deelnemers nog aan op het terras en het werd een heerlijke zwoele avond, waar op gepaste wijze genoten werd van al het lekkers wat aanwezig was.

Bekijk hier de sfeerfoto’s