Goed Foute Kerst Party

Alle ingrediënten die bij december horen, waren aanwezig: vies weer, haardvuur, de kerstman en zijn hulpjes, warme glühwein, een zaal vol enthousiaste 30+ers en een schitterend versierd clubhuis, wat werkelijk niet meer terug te herkennen was als “ons” clubhuis. Tel daarbij op een DJ(tje) en een zanger die de zaal in hogere kerstsferen zouden gaan brengen… deze Foute Kerst Party moest wel een goede worden.

En uiteraard, zoals bij elk feestje, werd dat het ook. Het toegestroomde publiek werd feestelijk onthaald door een kwartet dat hiervoor speciaal van de Noordpool was afgereisd naar Nieuw Zuid. Niemand minder dan de KerstSam en zijn hulpjes stonden de gasten op te wachten. Samen met zijn (rode) hoofdelf werd iedereen luidkeels een “Ho Ho Ho, Merry Christmas!” en een fijne avond toegewenst.

Vervolgens stond daar Rudolf achter de bar heerlijke Glühwein in te schenken. We zijn deze avond wel achter het geheim van zijn rode neus gekomen. Toen hij van buiten kwam, had hij al een flink rode knop. Later hing hij onder de Glühwein tap (dat doet hij wel vaker), dus het is niet zo vreemd dat zijn neus flink gaat gloeien.

De kerstvrouw stond daar ook nog om de mensen een heerlijke blauwwitte “pornstar martini” (de naam van de bonbon, niet die van de kerstvrouw) bonbon mee te geven, welke goed in de smaak vielen. De reporter van dienst heeft er zelfs mensen bij gezien die er een stuk of 10 hebben staan weg te werken.

De avond begon relaxed met een mooie kerstplaylist, terwijl de gasten zich verwonderden over de schitterend aangeklede zaal. Overal werden selfies genomen, bij de kerstman, in de skigondel, bij de pakketjes guirlande, ga zo maar door. Maar er stond ook een photobooth waar zeer veel gebruik van werd gemaakt. Dit bleek een schot in de roos, en alle aanwezigen konden zo hun eigen aandenken mee naar huis nemen, al dan niet met een gekke bek.

Vervolgens was het de beurt aan DJ “Tiny Tim”. Het was even zoeken, maar daar stond hij ineens in zijn “Tim Tower” en wist al snel de voetjes van de vloer en de handjes in de lucht te krijgen. Kerstnummers werden afgewisseld met après-ski muziek, wat de aanwezigen in winterse sferen bracht, voor zover men dat al niet was.

Nadat ze Tim van het podium af hebben moeten tillen, was het de beurt aan onze “huiszanger” John Medley, die overigens wel verdacht veel op de broer van de kerstman leek. Voor de gelegenheid had hij Djersy KJ meegenomen, al werd er voor het optreden wel geprobeerd haar nog een hak te zetten, maar de kerstvrouw bracht uitkomst.
Met enkele kerstmedleys had hij de echte kerstgekken op zijn hand en er werd flink meegezongen (als je het zingen mag noemen). Met zijn eigen kerstnummer en enkele meezingers nam hij afscheid van de Christmas-Aholics. DJ Jor-D mocht de avond afsluiten met wat kerstknallers en wat stampende beats. 

Zo kwam een geweldige avond aan zijn einde, en konden alle 30+ers vol en zoet naar huis gaan. Menigeen zal zaterdagochtend nog wel herinnerd zijn aan de geweldige avond, sterker nog, op die leeftijd zullen ze er op zondag ook nog wel wat last van hebben gehad; de jaartjes gaan natuurlijk ook tellen.