Quick Boys pakt 3 punten op Panhuis

Een lastige tegenstander, enigszins gedateerd kunstgras, veel regen en harde wind. Dat waren de omstandigheden waarin Quick Boys 1 op sportpark Panhuis in Veenendaal moest aantreden bij GVVV.

Het team van Thomas Duivenvoorden begon met de wind schuin tegen, maar daar was eigenlijk weinig van te merken. De strijd ging vanaf de aftrap gelijk op, met twee ploegen die goed veldspel lieten zien.

Het voetbal zag er weliswaar leuk uit, maar veel kansen leverde het niet op. Na een enthousiast begin moest de thuisploeg toezien hoe Quick Boys de wedstrijd steeds meer naar zich toetrok. De Veenendalers probeerden wel vroeg de opbouw te verstoren, maar Quick Boys voetbalde daar gemakkelijk onderuit en kreeg op die manier echt de controle over de wedstrijd.

Het leverde een schietkans op voor Broekhuizen, maar die werd van richting veranderd. Het meest opwindende moment kwam na ruim een half uur spelen. Sem van Duijn kopte op de onderkant van de lat en kreeg de bal terug in de rebound. Daarna vond hij de vrijstaande Van den Meiracker die binnenwerkte. Maar de goal werd afgekeurd omdat de bal volgens de arbiter ergens een hand had beroerd.

GVVV moest zich in aanvallende zin noodgedwongen beperken tot het wachten op een foutje en dan in de omschakeling toeslaan met hun snelle voorwaartsen. Maar Quick Boys was alert en gaf vrijwel niets weg. Een paar minuten voor rust leek het even dreigend te worden vlak voor de goal, maar een foutloze Van der Helm plukte ook deze bal weg voor de aanvaller.

Van een gebrek aan kansen was direct na de thee niks meer te merken. Op aangeven van Owusu leek Broekhuizen de score te openen. Maar hij werd gehinderd door een verdediger en schoot rakelings over. Dat werd een minuut later ruimschoots goedgemaakt. Van den Meiracker zag de loopactie van dezelfde Broekhuizen en gaf uit de draai een heerlijke dieptebal, die koel werd afgemaakt: 1-0.

Vanaf dit moment waren de Katwijkers zo mogelijk nog meer de baas op het veld, met ook nog eens de wind in de rug. GVVV probeerde van alles, maar moest meer ruimte gaan toestaan op het middenveld. Dankzij goed positiespel werd het steeds makkelijker om de vrije man te vinden. Een verdubbeling van de score lag veel meer voor de hand dan een gelijkmaker. Reinders testte de doelman met een hoge bal. Lastig door de harde wind, maar hij wist hem toch te pakken.

Wel kreeg Quick Boys het lastiger in de laatste twintig minuten. De thuisploeg wisselde aanvallend voor een alles of niets-offensief. Ook Duivenvoorden bracht verse krachten. Maar op een of andere manier slopen er slordigheden in het spel. Er vielen gaten en de momenten van balbezit werden korter.

GVVV werd duidelijk dreigender, maar kon toch geen serieuze kansen afdwingen. Het waren voornamelijk corners en hoge ballen, maar Van der Helm heerste met zijn lengte echt voor de goal. Zo kwam de voorsprong niet echt meer in gevaar. Quick Boys kon de dik verdiende 0-1 over de streep trekken en drie punten meenemen naar Nieuw Zuid.

Foto’s: Pro Shots