K.v.v. Quick Boys en Youssef El Kachati komen er niet uit

Aan het einde van het lopende seizoen zullen de wegen van K.v.v. Quick Boys en Youssef El Kachati scheiden. De onderhandelingen tussen de clubleiding en het management van de speler hebben helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd, waarna de blauw-witten zich genoodzaakt voelen om de laatste, sterk verbeterde aanbieding in te trekken.

Quick Boys was er uiteraard alles aan gelegen om de 23-jarige clubtopscorer langer aan zich te binden. Precies een jaar geleden werd El Kachati op sportpark Nieuw Zuid de mogelijkheid gegeven om zijn voetballoopbaan nieuw leven in te blazen, nadat de aanvaller bij het beloftenteam van het Belgische Westerlo op een dood spoor zat.

De geboren Leidenaar greep deze kans met beide handen aan en ontpopte zich meteen tot een meerwaarde voor de voorhoede van de blauw-witten. Ook groeide hij in korte tijd uit tot een van de publieklievelingen op Nieuw Zuid. In achttien competitiewedstrijden scoorde El Kachati zesmaal. In de eerste seizoenshelft van het huidige voetbaljaar veranderde alles wat de Nederlands-Marokkaanse speler aanraakte in goud. Liefst vijftienmaal wist de rechtspoot het net te vinden, waarbij met name de vier doelpunten in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis in het oog springen.

De Technische Commissie betreurt het besluit El Kachati, die graag wil terugkeren naar het betaalde voetbal, om het uitstekende aanbod naast zich neer te leggen. Met het oog op het clubbelang moet er echter doorgeschakeld worden en daarom focussen de blauw-witten zich nu volledig op het versterken van de aanvalslinie voor het volgende seizoen.

Langs deze weg wordt Youssef El Kachati alvast hartelijk bedankt voor zijn tomeloze inzet op Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem veel succes toe met het vervolg van zijn carrière.