Lorenzo van Kleef maakt seizoen af op Nieuw Zuid

Tijdens zijn trainingsstage bij de blauw-witten heeft hij een goede indruk achtergelaten op de staf en clubleiding. Ook Lorenzo van Kleef wil dolgraag laten zien wat hij in huis heeft. Daarom gaan de club en de transfervrije speler in elk geval tot het einde van het lopende voetbalseizoen met elkaar in zee. De dynamische middenvelder hoopt morgen in het uitduel met Jong FC Volendam zijn debuut te maken voor K.v.v. Quick Boys.

De 20-jarige Van Kleef was afgelopen seizoen actief voor FC Eindhoven. In Brabant was de huurling van ADO Den Haag over het algemeen een vaste waarde. Met twee doelpunten en drie assists leverde de geboren Hagenaar ook in aanvallend opzicht zijn bijdrage voor de Eindhovenaren die uiteindelijk op de zevende plaats eindigden in de Keuken Kampioen Divisie. Van Kleef zette zijn eerste stappen op het voetbalveld van VELO in Wateringen voordat hij door de club uit de Hofstad werd gescout.

Vanwege de (langdurige) blessures van Jesper de Vré, Matthijs Koster en Ricardo Kuyvenhoven is de spoeling op het middenveld stilaan dunner geworden. Ook de coronaperikelen hebben invloed op de fitheid van de spelers. ,,Daarom zijn beide partijen erg blij met deze oplossing,” reageert Gert Pluimgraaff namens de Technische Commissie. ,,Lorenzo krijgt de gelegenheid om in de Jack’s League te laten zien wat hij kan. Met hem krijgt Quick Boys er een multifunctionele speler bij die een goede voetbalopleiding heeft genoten. Hij is voor ons een welkome aanvulling op de bestaande selectie.”

De nieuwkomer valt meteen met zijn neus in de boter en heeft op bijzondere wijze kennisgemaakt met zijn nieuwe club. ,,Het was gisteren een zeer speciale training op een uniek tijdstip. Aan het begin van de coronatijd klom ik weleens stiekem over het hek van een plaatselijke voetbalvereniging om voor mezelf te kunnen trainen. Dat deed ik dan ook in de vroege morgen. Maar nu stond de wekker toch nog net iets vroeger,” grapt Van Kleef tijdens zijn presentatie. ,,Uiteindelijk hebben we vijf kwartier goed getraind. Wij willen graag voetballen. Ook is het prachtig om te zien hoe de supporters achter ons staan in deze vreemde situatie. Een heel warm welkom voor mij bovendien!”

Van Kleef is blij met de kans die hij van Quick Boys krijgt. ,,Het niveau is gewoon goed. Dat verbaast me overigens niets, want het is het hoogste amateurniveau. Ik hoop de komende tijd een positieve bijdrage te kunnen leveren. Hoewel ik bij FC Eindhoven voornamelijk op de rechtsbackpositie heb gespeeld, ben ik van nature een box-to-box middenvelder. Iemand die zich graag bemoeit met de aanvallen, maar ook op tijd terug kan zijn om de verdediging te helpen. Mijn loopvermogen is een sterke eigenschap. Net als mijn spelinzicht, traptechniek en duelkracht. Ik heb begrepen dat men bij Quick Boys met name het laatste punt graag ziet. In de duels spelen, hard werken. Dat ligt mij wel.”

Ondanks een sterk seizoen bij FC Eindhoven en een aantal geslaagde proeftrainingen bij MVV, Top Oss en Rot-Weiss Essen heeft Van Kleef geen onderdak in het betaalde voetbal weten te vinden. ,,Het is financieel een lastig verhaal voor veel clubs momenteel. Zij moeten dus zorgvuldige keuzes maken. Het aanbod aan spelers is, mede vanwege de coronacrisis, gigantisch. Dat is vervelend voor mij, maar inmiddels heb ik de knop weten om te zetten. Ik moet weer in teamverband spelen. Ik waardeer het enorm dat ik hier nu de kans krijg om lekker te voetballen. Het is nu aan mij om te laten zien wat ik kan. Ik wil mezelf weer in de picture spelen en wil zoveel mogelijk minuten maken. Hopelijk de eerste tegen Jong FC Volendam…”

De clubleiding wil Lorenzo van Kleef van harte welkom heten op Nieuw Zuid en wenst hem veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.