Matig duel bij Kon. HFC eindigt in 1-1

Vanaf het moment dat Quick Boys in de Tweede Divisie speelt, heeft het altijd moeite gehad om tegen Koninklijke HFC een goed resultaat te boeken. Met name in Haarlem, waar nog geen enkele keer werd gewonnen. En ook deze middag slaagden de blauw-witten er niet in om de drie punten mee te nemen naar Nieuw Zuid.

Het weer was prima, maar dat gold niet voor het veld. Dit oogde hobbelig en er lag enorm veel zand tussen het gras, waardoor de bal soms nauwelijks opstuitte. Daar hebben beide teams natuurlijk last van en het werd dan ook een wedstrijd met veel slordigheden.

Trainer Thomas Duivenvoorden had gekozen voor een iets andere bezetting. Ten opzichte van vorige week keerden de weer fitte Owusu en Broekhuizen niet helemaal onverwacht terug in het elftal. Wel opvallend was dat dit onder meer ten koste ging van rechtsback Bosman, die sinds de thuiswedstrijd tegen Spakenburg onafgebroken in de basis was gestart.

Quick Boys begon niet geweldig aan dit treffen. HFC kwam wat meer in de buurt van de vijandige goal dan de gasten, zonder overigens gevaarlijk te worden. Na ongeveer een kwart wedstrijd kwam de boel op gang. De eerste echte kans was voor Sem van Duijn die net over kopte. Niet lang daarna eindigde een aanval van de thuisploeg op de paal. Uit de tegenstoot wist Sem nu wel het net te vinden, na een heerlijke aanval.

De 0-1 leidde ook een sterke fase in, waarin de Katwijkers bouwden aan een duidelijk veldoverwicht. Maar meer dan een mogelijkheid op slag van rust, leverde dat niet op. Dat beeld bleef ongewijzigd na de onderbreking. Pas na een klein uur spelen kwam er weer een grote kans, toen Levi van Duijn alleen op het doel af ging. De keeper kreeg er nog net zijn teen tegenaan, zodat de bal langs de verkeerde kant van de paal ging.

Een paar minuten later kon HFC na slecht verdedigend werk de gelijkmaker op het scorebord brengen. Voetballend liep het al niet echt lekker bij Quick Boys en dat bleef zo na deze 1-1. Toch kreeg Junte een minuut of tien later een enorme kans, maar weer lag de sterke doelman Michaelis dwars. Hij wist even later opnieuw redding te brengen op een inzet van Broekhuizen, door de bal net nog op de paal te tikken.

Beide teams probeerden nog wel de winst over de streep te trekken, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Als we naar het veldspel kijken, een terecht gelijkspel. Toch overheerste het gevoel dat Quick Boys dankzij de grotere kansen de mogelijkheid heeft laten lopen om op dit sportpark eindelijk eens met de volle buit van het veld te stappen.

In ieder geval kan de focus nu volledig op volgende week, als de altijd beladen burenruzie op het programma staat.

Foto’s: Pro Shots