Koen Blommestijn op huurbasis naar Quick Boys

Trainer Thomas Duivenvoorden krijgt tot het einde van het seizoen de beschikking over Koen Blommestijn. De 24-jarige aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van de profs van FC Volendam en zal per direct aansluiten bij de blauw-witten.

 
De in Amstelveen geboren Blommestijn is geen onbekende voor de voetballiefhebbers uit de regio. De voorhoedespeler maakte twee seizoenen geleden furore in de Tweede Divisie door in het shirt van de beloften van de Volendammers liefst twintig keer te scoren. Op 11 februari 2022 maakte Blommestijn zijn officiële debuut in het betaalde voetbal met de hoofdmacht van de oranjehemden in het thuisduel met Jong AZ. Afgelopen seizoen werd de Noord-Hollander verhuurd aan eerstedivisionist Telstar. Helaas keerde Blommestijn na de competitie met een blessure terug uit Velsen-Zuid.  

De hardwerkende en doelgerichte spits leek eerder deze week op weg naar het Italiaanse Gioiese 1918, maar deze overgang strandde op het laatste moment. Daardoor kreeg Quick Boys, die in een eerder stadium in gesprek was met Blommestijn, de gelegenheid om de huurtransfer alsnog rond te maken.

En zo heeft bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff op de slotdag van de winterse transferperiode toch nog zijn gewenste vervanger voor de vertrokken Danny van den Meiracker in huis weten te halen. ,,Wij zijn heel blij dat we Koen op de valreep hebben weten te strikken. Hij en ik staan al langer in contact met elkaar. Een spits die snelheid, kracht en pressing koppelt aan doelpunten. Zijn kenmerkende kwaliteiten passen in onze ogen perfect bij onze speelstijl.” 

Langs deze weg wordt Koen Blommestijn van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de clubleiding hem veel succes en plezier toe in het restant van het lopende voetbalseizoen.  

Foto: Pro Shots