Overwinning met aanknopingspunten

Iedereen zal het gevoeld hebben, na de geweldige prestatie tegen Katwijk. Een week later puntverlies lijden tegen Excelsior Maassluis, zou toch iets van de glans wegnemen. In ieder geval als het gaat om de competitiestand. Tenslotte zijn het allebei ‘gewoon’ wedstrijden waarin je drie punten kunt verdienen.

Hoe fijn is het dan om op sportpark Dijkpolder binnen het kwartier op 0-2 te staan? Na vier minuten was het Junte die heel kalm de keeper passeerde, na een heerlijke pass van Reinders. En dankzij goed doorzetten, kon Sem van Duijn even later profiteren van een misverstand tussen keeper en verdediger.

In de rest van de eerste helft bleef Quick Boys dreigend, met goed voetbal en fraaie combinaties. Maar dat werd wel afgewisseld met slordige fases, waarin er af en toe wat gemakzucht in sloop. De thuisploeg kwam iets vaker voor het doel van Van der Helm dan het trainer Duivenvoorden lief was. Zonder dat dit overigens tot echte kansen leidde.

Na rust leken de blauw-witten de wedstrijd al snel te beslissen. Aan het eind van een prachtige aanval mocht Broekhuizen de trekker overhalen: 0-3. Maar even later kwam ook Excelsior Maassluis op het scorebord, nadat er goed gebruik werd gemaakt van het lengte-overwicht.

Aan de andere kant stelde invaller Van den Meiracker de keeper regelmatig op de proef, met een aantal gerichte kopballen. Een daarvan was hem te machtig. Zijn collega Van der Helm werd vervolgens kansloos gelaten, door een prachtig ingeschoten vrije trap.

Zo was de stand op 2-4 gekomen en dat bleef ook zo. Staal kopte nog een keer gevaarlijk in en een goal van Broekhuizen werd geannuleerd wegens buitenspel. De tricolores hadden ook hun momentjes voorin, maar wisten de defensie niet meer echt te verontrusten.

Al met al toch een redelijk makkelijke middag voor Quick Boys. Met als bonus voor Thomas Duivenvoorden dat er nog wel wat ruimte is voor verbetering, richting de thuiswedstrijd tegen ACV.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:

4. 0-1 Junte
13. 0-2 Sem van Duijn
51. 0-3 Broekhuizen
62. 1-3 Dercks
68. 1-4 Van den Meiracker
83. 2-4 Schippers

 

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. (k) Paul van der Helm ©
2. Chima Bosman
6. Bram Franken
7. Sem van Duijn
11. Ravelino Junte
14. Guus Offerhaus
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Jesse Reinders
24. Jason Meerstadt
25. Tyrone Owusu
28. Nick Broekhuizen

Opstelling Excelsior Maassluis:

(k) Boks
Ringeling
Van den Beemt
Urbanus
Overman
Dercks ©
Schippers
Da Fonseca
Omar Ouali
Wennekers
Langedijk

Wisselspelers Quick Boys:

21. (k) Timon Fikkert
3. Ivailo Staal
9. Danny van den Meiracker
16. Leonard de Beste
27. Juda van Velzen
32. Kai Oudshoorn

Wissels Quick Boys (in):

46. 🟢 Ivailo Staal

63. 🟢 Danny van den Meiracker

71. 🟢 Leonard de Beste

90+1. 🟢 Juda van Velzen

90+1. 🟢 Kai Oudshoorn

(uit):

🔴 Nigel Ogidi Nwankwo

🔴 Ravelino Junte

🔴 Bram Franken

🔴 Chima Bosman

🔴 Nick Broekhuizen