Peter & Jan troeven 47 koppels af

Dinsdag 28 mei werden de Familiedagen 2024 officieus geopend met de vierde editie van het koppelklaverjastoernooi op sportpark Nieuw Zuid. Dit evenement, dat in de voorgaande jaren een ongekend succes is gebleken, beloofde opnieuw een avond vol competitie, gezelligheid en verrassingen te worden.

Met de ervaring van de voorgaande edities in het achterhoofd waren de verwachtingen hooggespannen. De hoge opkomst van de laatste toernooien en het fanatisme van de deelnemers had de lat flink omhoog gelegd voor de organisatie. Gelukkig was de opkomst ook deze editie wederom indrukwekkend!

Dit jaar had Grillbar Ruig zich verbonden aan het toernooi en dat was direct goed te merken: het toernooi werd namelijk gespeeld met speciaal bedrukte Ruige speelkaarten. Met 48 koppels werd de strijd om de felbegeerde Ruig-bokaal en eeuwige roem rond 20:00 uur afgetrapt.

Gedurende de avond werd er op hoog niveau geklaverjast, waarbij verschillende strategieën en tactieken werden toegepast (soms met een beetje steken en verzaken). Sommige deelnemers zaten zo diep in het spel dat ze meer tijd besteedden aan het proberen te lezen van de gezichten van hun tegenstanders dan aan het tellen van hun kaarten. Regelmatig dachten enkele koppels dat hun tegenstanders zaten te steken omdat ze “zaten te knikken”. Soms leek dit er ook op, maar dat kan ook de leeftijd zijn geweest.

Door de soms te serieuze spelopvatting van sommige koppels, werd er regelmatig flink gelachen als iemand weer eens nat ging. Het werd uiteindelijk een zeer gezellige avond met een lekker bakje, een hapje en een biertje, de perfecte start van de Familiedagen.

Aan het einde van de avond werden de winnaars bekend gemaakt. Peter Heeringa en Jan de Beste, die met een uitzonderlijk puntentotaal van 6546 de winst wisten te pakken, mochten de Ruig bokaal en het applaus van de andere deelnemers in ontvangst nemen. Hier en daar waren er al wat revanchegevoelens en dat belooft nog wat voor de volgende editie die in de loop van het jaar weer gehouden zal worden.

Het koppelklaverjastoernooi heeft zich opnieuw bewezen als een mooie toevoeging aan de Familiedagen. Daarom willen we de organisatie, de deelnemers, de sponsoren en de vrijwilligers hartelijk danken voor hun steun en medewerking!

Check hier het programma voor vandaag en morgen

Foto’s Klaverjastoenooi