Stormachtige opening familiedagen

Droog weer maar toch een stormachtige opening? Uiteraard doelen we op het stormbaanparcours dat was uitgezet voor de jeugd, maar ook de jeugd zelf gedroeg zich heel anders dan het weer (misschien door de regenachtig en winderige ochtend).
Iedereen stond natuurlijk te trappelen om de Familiedagen te openen, we zijn erg benieuwd of men dit enthousiasme vol kan houden tot zaterdagavond!

De eerste dag van de Familiedagen was in ieder geval een succes; lees snel verder hoe deze dag is verlopen en bekijk de foto’s nog even terug.

De organisatie van de Familiedagen had een heuse stormbaan geregeld waar de jeugd een parcours over mocht stormen. Dit was niet zomaar een stormbaan, maar met 141 meter de grootste van Nederland. De GIANT ULTRA EXTREME STORMBAAN deed zijn naam dus zeker eer aan. De stormbaan leek wel een kruising tussen het programma “Ninja Warrior”, “Wipe Out” en “Kamp van Koningsbrugge”. En zo benaderden de kids het zelf ook: als een stel gedrilde soldaten vlogen ze de stormbaan op, vanaf de zijkant aangemoedigd door trainers, vrienden en ouders die zich soms gedroegen als drillinstructeurs zoals in “Kamp van Koningsbrugge.” Deze kinderen waren trouwens de eerste in Nederland die de stormbaan mochten uitproberen, met de gedachte: “Als hij de drukke Kattukers houdt, dan houdt hij alles.”

Na twee uurtjes klauteren en ravotten over de stormbaan was het tijd voor een korte onderbreking; de officiële opening stond op het programma!

Deze opening leek een beetje op de officiële opening van de Olympische Spelen, en we zijn erg benieuwd of ze dat deze zomer in Frankrijk kunnen evenaren. Op Nieuw Zuid werd, onder het toeziend oog van de toegestroomde jeugd (met ouders en begeleiders), de Familiedagen-eed afgenomen, waarna een aantal kinderen de speciale familiedagenvlag mocht hijsen. Met het zingen van het clublied werden de Familiedagen zo officieel geopend.

Na de officiële opening mochten de kinderen weer volop stormen op de stormbaan. Tussen de drukte door was er tijd voor een heerlijk patatje en een drankje; de keukenploeg had het er maar druk mee. Voor de ouders was het clubhuis geopend, waar Anna uit de film Frozen en Jasmine uit de film Aladdin hen voorzagen van een lekker koud drankje.

Omdat water en schuim onlosmakelijk verbonden zijn met de Familiedagen, was er voor de kids de hele middag door ook nog een gezellige schuimparty. DJ Jor-D draaide feestelijke muziek, het schuimkanon stond flink te blazen en Grote Smurf (nou ja, groot… rood) en Klungelsmurf brachten de feestvreugde nog meer op gang. Het schuimfeest werd enthousiast ontvangen, met schuim dat door de lucht vloog en kinderen die zich al schuimbekkend vermaakten.

Het was een geweldige start van de Familiedagen, vol plezier en gelach, en het belooft nog meer leuke activiteiten voor de komende dagen.

Foto’s Stormbaan
Foto’s Opening
Foto’s Schuimparty

Ladies Night

Kids onder de wol, moeders aan de rol! Snel de kinderen bij pa (of opa en oma) afzetten, make-up bijwerken, haren in de krul en de mooiste jurk aantrekken die in de kast hangt. Voor de Ladies Night zetten de vrouwen van Quick Boys alles opzij; wie er op de kinderen past of hoe het er thuis aan toegaat, maakt op de woensdagavond van de Familiedagen helemaal niets uit. Alles gaat opzij voor de Ladies Night in de Business Club, een avond vol entertainment. Dit jaar was ook weer geen uitzondering hierop mogelijk.

Bij de dames hoef je nergens bang voor te zijn… binnen 10 minuten gaat op een feestavond het dak eraf. Bij binnenkomst was het rennen naar de bar (en een tafel veroveren) voor de dames,  de DJ draaide al lekkere opzwepende deuntjes. Even snel de vriendinnen begroeten, maar al snel gingen de voetjes van de vloer. Tussendoor waren er mooie spannende prijzen te winnen tijdens de bingo, wat natuurlijk tot grote hilariteit leidde. Zeker omdat “huisentertainer” Marvin de boel weer geweldig aan de gang bracht en altijd de juiste snaar weet te raken bij de dames.

Lekkere hapjes en drankjes gingen rond, en de dames werden vermaakt door twee geweldige zangers, Gerrit Schneider en Ramon Hermans. Met hun gezellige, uptempo Nederlandstalige nummers zorgden ze ervoor dat die enkele vrouwen die nog aan de zijkant stonden te kijken, ook de dansvloer op vlogen. Met schorre kelen en zere voeten tot besluit was dit weer een avond om niet te vergeten voor de dames—hoewel sommigen de avond misschien al zijn vergeten, gezien de rijkelijk stromende wijn. Een paracetamolletje erin, en door, dames!

Foto’s Ladies Night

Palingrook avond

Marco van den Bosch van Boschypaling had weer een lekker vette bek vet uitgezocht.
De aanwezige gasten konden dus flink genieten van de geweldige paling die door Marco werd gerookt. Terwijl hij bezig was om zijn rookkast op temperatuur te houden en de paling mooi goudbruin te roken, stonden de aanwezige gasten met een goudgele godendrank in de hand, Heineken had een mooie hoeveelheid Heineken Silver gesponsord wat heel goed uitkwam op deze avond.

“De Vrienden van Geer” (dit keer zonder Geer zelf) verzorgden op hun eigen geweldige wijze een gezellig optreden met herkenbare en vooral meezingbare klassiekers. Het enige moment dat het even stil was op Nieuw Zuid, was toen Marco de paling serveerde en iedereen zich tegoed deed aan deze delicatesse. Maar die stilte werd voorafgegaan door een door Marco zelf geschreven lied, dat eerst goed en uit volle borst moest worden meegezongen. “Een rookkast op wielen” klinkt als een nieuwe klassieker.

Dit zegt genoeg over het niveau van de avond en over wat een stel levensgenieters we op de club hebben rondlopen. Het was een avond om van te smullen, vol met muziek, gezelligheid en natuurlijk de onmiskenbare smaak van vers gerookte paling.

Voor die enkele barbaar die niet van vis hield, werd er ook een kleine barbecue verzorgd, zodat er voor iedereen wat lekkers te eten was. Tob-spits Corniels van Quick Boys 8 bleek niet onverdienstelijk een lekker stukje Flat Iron te kunnen grillen. Wellicht moet hij het daarbij laten en zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Danny V. en consorten bakten er ook wat van. Lekkere speklappen en overheerlijke buldak werden, ondanks de pittigheid, gretig naar binnen gewerkt. Op moment van schrijven zal iedereen hier vermoedelijk nog wel de naweeën van hebben. De geur van gerookte paling en smeulende kolen, in combinatie met de koude biertjes en goede muziek, zorgde voor een geweldige mannelijke avond.

Middels deze weg willen wij alle vrijwilligers en sponsors hartelijk danken voor hun bijdrage aan deze geweldige opening. Zonder jullie hulp is dit allemaal niet mogelijk. Onze oprechte dank namens de club en de organisatie van de familiedagen.

Check hier het programma voor vandaag en morgen!

Foto’s Paling rookavond