Quick Boys 1 maakt valse start niet meer goed

Voor Quick Boys kende de uitwedstrijd tegen Jong Sparta zeker geen ideale voorbereiding. De spelersbus kwam veel te laat aan op het Kasteel. Dat was blijkbaar geen reden om de aftrap iets uit te stellen. Zo bleef voor de blauw-witten extreem weinig tijd over voor een fatsoenlijke warming up. Geen pretje, vooral niet onder bijna winterse weersomstandigheden.

Maar hoe dan ook, bij het eerste fluitsignaal moet je er als ploeg toch staan. En de gasten stonden er niet. Hoewel de eerste minuten nog veelbelovend waren, met een vrije kopkans voor Van Kippersluis. Die ging echter net over.

Maar al snel werd duidelijk dat het niet de dag van Quick Boys zou worden. De tegenstander heeft een sterk team met veel individuele kwaliteit. Het is geen schande als je dan een keertje voetballend de mindere bent, zolang daar een gedreven en onverzettelijke houding tegenover staat. Maar de wil om te winnen straalde er bepaald niet vanaf. In plaats van samen de schouders eronder te zetten, was het vooral mopperen op elkaar. Fysiek werd Jong Sparta nauwelijks aangepakt. Ook de concentratie leek vaak ver te zoeken. Slechte passes werden afgewisseld met slordig balverlies.

De thuisploeg werd zo volledig in de kaart gespeeld en kon frank en vrij voetballen. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Quick Boys. Er was ook veel dreiging, maar echt opgelegde kansen leverde het de gastheren niet op. Toch is het wachten tot het een keer fout gaat, als je telkens weer vervalt in knullig balverlies. En dat was precies wat er gebeurde in de 34e minuut. Madi ging het strafschopgebied binnen en haalde verwoestend uit voor de verdiende 1-0.

Even leek het of de tegengoal een wake up call zou worden. Nog geen twee minuten later bereikte Runderkamp met een scherp genomen corner de vrijstaande Kamp, die vlak voor de keeper stond. Maar de bal ging rakelings voorlangs, in plaats van tegen de touwen. En daarmee was de koek wel weer op, tot aan de rust.

Wie dacht dat Quick Boys na de thee uit een ander vaatje zou gaan tappen, kwam bedrogen uit. Het enige dat veranderde aan het spelbeeld, was dat Jong Sparta steeds gevaarlijker werd. Het leverde twee goals op van Marcus Scholten, in de 54e en de 66e minuut. Gek genoeg leek er bij een uitzichtloze 3-0 achterstand wat meer spirit in het team van Grünholz te komen. In de resterende speeltijd probeerden de gasten er zowaar nog een wedstrijd van te maken. En eventjes gloorde er ook enige hoop. Invaller Comvalius wist knap binnen te werken, na een spaarzame goede aanval.

Dat smaakte naar meer en de uitploeg ging daar ook wel naar op zoek. Maar de stand was en bleef 3-1. Eerlijk is eerlijk: over de hele middag gezien, maakte Quick Boys ook totaal geen aanspraak op een beter resultaat. En toch: in de laatste twintig minuten kon het blijkbaar wél, spelen met inzet en strijd. Hopelijk een goede les, want anders gaan we het weinig tegenstanders in de Jack’s League nog lastig maken.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Jan-Willem Kamp (61. Niall Raben), Mohamad Mahmoed (61. Sylvano Comvalius), Tommy Bekooij, Kevin van Kippersluis, Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Chima Bosman, Ricky van Haaren (38. Fernando Lewis), Nick Runderkamp (61. Mike van den Ban)

Opstelling Jong Sparta: Janse, Van Wageningen, Drakpe, Van Mullem, Overman, Vianello, Brouwer, Madi, Doesburg, Scholten, El Kharbachi