Quick Boys is eerstedivisionist Jong PSV de baas

Na het prima optreden van vorige week tegen Willem II, trof Quick Boys 1 deze keer Jong PSV. Het was de eerste thuiswedstrijd in hele lange tijd.

De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie staat onder leiding van Ruud van Nistelrooy. Ze konden het op een zonnig Nieuw Zuid niet bolwerken tegen de Katwijkers. Het werd 2-0.

DSC04683

Tijdens de opkomst werden de 22 spelers onthaald met een geweldige sfeeractie van de blauw-witte aanhang. Iedereen had er veel zin in deze middag, zowel op als rond het veld. Quick Boys begon sterk aan de wedstrijd. En na een overtreding op Fernando Lewis in de 7e minuut wees scheidsrechter De Brito Roque gedecideerd naar de penaltystip. Tommy Bekooij schoot de thuisploeg op 1-0.

DSC04741

In een gelijk opgaande 1e helft wist het elftal van Grünholz de Eindhovenaren goed van het eigen doel te houden. Zelf kreeg het nog de grootste kansen. Na aangeven van Runderkamp kopte Comvalius net over. En kort voor rust wist de PSV-goalie een vlammend afstandsschot van Tejan nog maar net tot corner te verwerken.

Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld. Jong PSV draaide de duimschroeven flink aan. Dit was mede een gevolg van de keuze van de Quick Boys-trainer om veel andere spelers ook speeltijd te gunnen. Logisch natuurlijk, in deze fase van de voorbereiding. En over het algemeen was op de invallers weinig aan te merken. Maar zoals zo vaak werd het samenspel daardoor toch rommeliger.

DSC05100

Er was nog wel een kans van Tejan, na een fraaie pass van talent Sem van Duijn. Maar daarna was het Jong PSV dat de toon zette. Met name via de spits, Saibari. Tweemaal raakte hij de lat, in kansrijke positie. En in een één op één situatie vond hij Van der Helm op zijn pad. De uitstekend spelende goalie had zijn ploeg eerder ook al op de been gehouden met een knappe redding in de korte hoek.

Zo leek de wedstrijd af te stevenen op 1-0. Maar enkele minuten voor het eindsignaal was het toch nog Quick Boys dat tot een laatste goedlopende aanval wist te komen. Van den Ban bediende Levi van Duijn op maat, die de bal genadeloos tegen de touwen werkte.

DSC05159

Daarmee eindigde de wedstrijd in een mooie 2-0 overwinning. Vooral voor de rust hebben we opnieuw kunnen zien tot welk voetbal dit Quick Boys in staat is. En in de 2e helft werd duidelijk dat het elftal ook kan blijven knokken om een goed resultaat uit het vuur te slepen.