Quick Boys puntloos tegen Koninklijke HFC

Na een prima start van de competitie leed Quick Boys tegen de Kon. HFC de eerste nederlaag van het seizoen. Op slag van rust wisten de gasten de score te openen. In de loop van de tweede helft werd die voorsprong zelfs verdubbeld. Via een strafschop kon Quick Boys de achterstand verkleinen maar kwam daarna niet meer tot scoren, waardoor de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.

De wedstrijd werd gespeeld onder tropische omstandigheden. De hitte maakte het er niet gemakkelijker op, voor beide tegenstanders. Beide teams namen ruimschoots de tijd om elkaar af te tasten. Al snel werd duidelijk dat de Kon. HFC het de thuisploeg in deze wedstrijd lastig zou maken. Door vroeg te storen en ver voor het eigen doel te verdedigen wist men Quick Boys te ontregelen.

Na ruim tien minuten spelen leek de Kon. HFC over de rechterflank voor de eerste maal gevaarlijk te worden, al wist men nog niet te profiteren. Een paar minuten later belandde de bal in het vijfmetergebied, maar ook daar kwam niks uit. Quick Boys had zich in het defensief laten dwingen. Nog was de ploeg niet uit de problemen, wamt even later leek Cas Dijkstra voor de Kon. HFC de score te openen. Hij raakte de bal niet vol waardoor zijn schot alsnog geblokt kon worden.

Tot dan had Quick Boys nog geen doelkans geproduceerd. Pas halverwege de eerste helft kon Sem van Duijn een aanval opzetten waaruit Levi van Duijn werd gevonden. Zijn voorzet ging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. De wedstrijd kabbelde voort. Quick Boys had nog steeds de handen vol aan de gasten, al wisten die voorlopig geen doelkansen meer te produceren.

Met nog een kwartier te gaan mocht de Kon. HFC vanaf een mooie plek een vrije schop nemen. Het schot van Gerry Vlak was een simpele prooi voor doelman Van der Helm. Vlak daarna moest Jan-Willem Kamp geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Jason Meerstadt. De blauw-witten leken de eerste helft schadevrij door te komen. Maar met de rust al in zicht liet de defensie zich alsnog verschalken bij een aanval van de gasten. Uit een aanval werd Cas Dijkstra gevonden door Taha el Idrissi en opende de score. In de resterende tijd claimde Quick Boys nog een strafschop, nadat Ravelino Junte binnen de beruchte lijnen naar de grond werd gewerkt. Arbiter Schaper zag het anders: geen strafschop maar een gele kaart voor Junte wegens een schwalbe. Met een 0-1 tussenstand gingen de tegenstanders de rust in. Quick Boys speelde te slordig, kwam onvoldoende voor in de wedstrijd en moest voorlopig zijn meerdere erkennen in de Kon. HFC.

Om het tij te keren, bracht coach Thomas Duivenvoorden direct na de rust twee wissels. Danny van den Meiracker en Nigel Ogidi-Nwanko waren de vervangers van Chima Bosman en Jesse Reinders. Quick Boys probeerde de schade te herstellen, maar kon voorlopig nog geen kentering forceren. Na ruim een kwartier leek Quick Boys de score gelijk te trekken, toen Sem van Duijn Ravelino Junte in stelling bracht. Junte wist deze kans niet op waarde te schatten. De Kon. HFC verdedigde stug en de gewenste ommekeer bleef uit.

Toch zou Quick Boys in de loop van de tweede helft nog diverse doelkansen forceren. Eerst wist doelman Michaelis een geplaatste kopbal van Van den Meiracker knap over de doellat te tikken. Kort hierop leek Levi van Duijn koppend de gelijkmaker aan te tekenen. Waar de blauw-witte aanhang de bal achter de doellijn zag verdwijnen, dachten arbiter Schaper en zijn assistent daar anders over. Weer bleef de gewenste gelijkmaker uit. Even later kreeg Quick Boys de kous op de kop, toen de Kon. HFC counterend de voorsprong wist te verdubbelen.

Quick Boys weigerde zich bij de dreigende nederlaag neer te leggen, bleef aandringen en mocht vlak voor tijd nog een strafschop nemen na een overtreding op Ogidi-Nwankwo. Van den Meiracker wist vanaf elf meter de aansluittreffer aan te tekenen.

In de ruim bemeten extra tijd bleven doelpunten uit, waardoor Quick Boys voor de eerste maal in het nog jonge seizoen puntloos bleef.

Foto’s: Pro Shots