Quick Boys spoelt in beker nare smaak weg

Op de avond dat bekend werd dat het competitievoetbal voor amateurs voorlopig wordt stilgelegd, heeft Quick Boys een eenvoudige zege geboekt in de laatste kwalificatieronde van het KNVB Bekertoernooi. Op een wederom leeg sportpark Nieuw Zuid werd Roda’46 met ruime cijfers verslagen: 5-0. In de eerste ronde van de beker spelen de blauw-witten uit bij DTS’35 uit Ede.

Quick Boys wilde zich graag revancheren voor de competitienederlaag van drie dagen eerder. Het had vanaf het begin een overwicht en drong Roda’46 in de verdediging. Toch duurde het een tijd totdat de blauw-witten echt los kwamen. Het tempo lag in eerste instantie te laag en alleen vrije trappen van Bekooij en Runderkamp leverden gevaar op. Langzaam werd de druk opgevoerd. Lewis kwam tot enkele goede voorzetten vanaf rechts, maar die waren niet besteed aan De Vré en Stroo. Beiden kregen even later zelfs een nog grotere kans, vlak voor de goal. Maar het was Bekooij die de ban wist te breken met een prachtig schot, na prima werk van Gomez Nieto. Na de openingstreffer bleef de equipe van Grünholz jagen op meer. Dat leidde tot nog meer kansen en ruim voor rust was het weer raak. Dit keer was diezelfde Gomez Nieto het eindstation en maakte met het hoofd de 2-0.

De ploeg uit Leusden wilde zich nog niet helemaal gewonnen geven. Direct na de thee wist Van der Helm met een mooie reflex een geweldige pegel onschadelijk te maken. Het antwoord liet niet snel op zich wachten. De Vré miste eerst nog een vrije kopkans, maar maakte er wél 3-0 van na een heerlijk balletje van de sterk spelende Van Haaren. In deze fase leek Quick Boys over de tegenstander heen te walsen. Enkele gevaarlijke schoten misten doel en Lewis vond de lat op zijn pad.

Ondanks het inbrengen van een drietal verse krachten, leek het heilige vuur na een klein uur gedoofd. Toch rechtten de blauw-witten de rug. Mooi uitgespeelde aanvallen en grote kansen volgden elkaar op. Het leidde tot een strafschop, die Stroo koelbloedig wist binnen te werken. En even later was het nogmaals raak. Een verdediger werd in de war gebracht door een goede actie van Blel en maakte er 5-0 van door zijn eigen keeper op fraaie wijze te passeren.

Een eindstand die zonder reset voorlopig nog wel even het digitale scorebord zal sieren.

Opstelling Quick Boys
Van der Helm, Ravensbergen, Bekooij (’58 Blel), Stroo, Lewis (’58 Van der Sande), Kamp, Van Haaren (’75 Nwankwo), De Vré, Gomez Nieto (’58 Achefay), Tesselaar, Runderkamp

Opstelling Roda’46
Broere, Den Daas, Katshima, Korankye, Majolee (’73 Riphagen), Cardoze, Koeleman (’67 Van der Kooye), Ilaria (’73 Richards), Schmitz (’83 Langkar), Menken, Oliekan (’83 Majib)