Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 28-02-09


Wat was nou de reden dat er zo weinig werd gescoord in de 7×7 wedstrijden? Zou het de vakantie moeheid zijn geweest? Waren de topscorers niet op dreef? We zullen het wellicht nooit te weten komen, maar 8 goals in drie wedstrijden is in 7 jaar landencompetitie toch echt een zeldzaamheid. Gelukkig waren de mannen van de 4×4 beter op dreef. 46 goals in vier wedstrijden. Dat lijkt er meer op. Lees verder voor meer detail.

7 tegen 7 competitie
De lijstaanvoerder van de topscorers, Gert van Duijn van Denemarken, werd aan banden gelegd door de verdedigers van Spanje. Mede daardoor en toch ook door pech (Gert schoot twee keer op de paal) leek het lange tijd op een gelijk spel uit te draaien. Alleen Mathieu van Driel voor de Denen en Niels Pluimgraaff voor de spanjolen, hadden gescoord. Maar daar dacht Paul van Duijn anders over. Hij was het die na een snelle counter de bal boelkloedig binnenschoot en de eindstand op 2-1 bepaalde.
Ierland pakte zaterdag de eerste overwinning in de voorjaarsronde door Portugal te verslaan met 2-1. Ook hier geen hoofdrol voor Matthijs Heeringa, de nummer 2 van de topscorerslijst. De afgelopen weken goed voor 4 en 3 goals. Nu bleef de teller steken op 1. Dennis van Duijn scoorde weer eens een goal en het was Wilson van Duijn (ingehuurd van Engeland) die de tweede goal voor zijn rekening nam.
Goed dat Wilson bereid was om mee te doen met Ierland, maar het had hem wel veel energie gekost. Het valt niet te ontkennen dat Engeland daardoor net tekort kwam om het Belgie echt moeilijk te maken. Ondanks het harde werken van Dirk Meijvogel en het goede keeperswerk van o.a. Joey Rotmensen. Rik Dijkhuizen en Itse den Hollander scoorde voor de vlaams/waalse combinatie.
Onze zuiderburen gaan nu met drie gewonnen wedstrijden aan de leiding, Engeland staat laatste en moet hopen op betere tijden.

4 tegen 4 competitie
Hij was er weer. Hard werkend en dus ook scorend. Dus pech voor Italië. Onderleiding van Bart Kuijt, won Frankrijk van de Italianen met 13-3. Een dozijn aan doelpunten van de voet van de Franse spits, deed Italië de das om. Helaas kwamen Virgil Plezier, Jeroen Zwaan en Krijn Guijt ondanks hun goede spel niet tot scoren voor Italië. Daniel Shaawi en Owen Klinkenberg knapte verdedigend veel vuil werk op voor Frankrijk. Doelpunten van Lars (2x) en Daniel van der Plas maakte de uitslag nog een beetje dragelijk voor de Squadra Azuri. Julian Messemaker scoorde het 13e doelpunt voor de Fransozen.
Wales en Oostenrijk maakten er een waar spektakel van. De Welshmen hadden in Koen Peeman en Dani Guijt de spelers die het deden; allebei twee keer scoren. Voor de berggeiten was het Luuk van Kruistum die het in zijn eentje deed; vier keer scoren. Goed verdedigen van Jesse van Beelen, Tim Wolthaus en Stijn van Duijvenvoorde zorgde ervoor dat de andere spitsen van Oostenrijk, Niels de Haas en Collin Schaap, niet tot scoren kwamen. Koen Krijgsman en Daan Knetsch liepen de spitsen van Wales zo vaak voor de voeten door goed te storen, dat het een terechte 4-4 uitslag werd.
Finland heeft met het koppel Robin Ouwehand en Jouke Vlieland goud in handen. De laplanders, met het verdedigingstrio Willem van Duijn, Luke de Gier en Samual Yirgu walste over Nederland heen. Alleen Jaco van der Plas wist voor Nederland te scoren. Twan Mol en Diederick van Duijn hadden kansen maar faalde in de afwerking. Gijs Sieval en Jarno Ouwehand werkte erg hard, maar zij konden niet voorkomen dat de uitslag 13-1 werd voor de Rendierliefhebbers. Jouke werd met 7 goals topscorer van de dag. Robin kwam tot een totaal van 6 goals.
Het waren de Zweden, die najaarskampioen Griekenland voor het eerst sinds lange tijd op een nederlaag trakteerde. Arres van Egmond was weer ouderwets aan het buffelen, Jochem Grimbergen gaf de slimme steekballen. Corjan Kulk stond verdedigend zijn mannetje. Maar The Man Of The Match was Jarno van Duijvenvoorde met zijn 5 goals. De Grieken konden hier niet genoeg tegenover zetten. Hoe hard Wessel de Haas ook werkte op het middenveld, hoe goed Thijs Plug ook verdedigde. Het bleek niet voldoende voor een overwinning. De goals van Sander van Duijn en Rian de Keijzer hielden het wel spannend. Maar de Ouzo drinkers konden door dit verlies niet op de overwinning toosten.
Finland dendert door en staat bovenaan gevolgd door Frankrijk. Door het onderlinge gelijkspel blijft Oostenrijk voorlaatste en is de rode lantaarn nog steeds in handen van Wales.

Klik hier voor de foto’s
Een overzicht van de uitslagen, standen en topscorers vind je in de bijlage hieronder

Geef een antwoord