Voorbeschouwing ASWH – Quick Boys

Aanstaande zaterdag staan twee ploegen tegenover elkaar die de competitie sterk zijn gestart. In Hendrik-Ido-Ambacht is Quick Boys te gast bij ASWH. Helaas blijven ook bij deze wedstrijd de toegangspoorten van het sportpark gesloten. Het duel begint om 15:00 uur en wordt geleid door scheidsrechter F.R. de Winter. De inwoner van Blaricum wordt geassisteerd door F. Winter en J.N.M. Bakker, terwijl L.J. van der Helm als vierde official fungeert.

Stand van zaken
Met negen punten uit vijf duels bezet ASWH momenteel de vierde plaats op de ranglijst. De ploeg van Rogier Veenstra, met zijn 33 jaar de jongste trainer van de Tweede Divisie, verloor weliswaar in de openingsronde van Kozakken Boys (2-3), maar pakten vervolgens drie overwinningen op rij: Noordwijk (3-1), Scheveningen (1-0) en De Treffers (2-0) werden verslagen. Afgelopen weekend bleven de Ambachters in Amsterdam aan de verkeerde kant van de score tegen AFC: 2-3. De midweekse bekerwedstrijd tegen Staphorst leverde evenmin het gewenste resultaat op. In Overijssel liep ASWH tegen een 2-5 nederlaag aan. Clarence Bijl, Daniel Wissel en Joost van Eck wisten tot nu toe tweemaal het net te vinden.  

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en ASWH 25 keer eerder tegenover elkaar. Beide ploegen houden elkaar tot nu toe redelijk in evenwicht: acht wedstrijden werden gewonnen door de Ambachters, negen onderlinge duels werden in winst omgezet door de blauw-witten en acht confrontaties eindigden onbeslist.
In de laatste ontmoeting op sportpark Schildman trok Quick Boys aan het langste eind. Lange tijd leek het duel te eindigen in een bloedeloze 0-0, maar vlak voor het laatste fluitsignaal bracht Ivailo Staal op zijn verjaardag met een loepzuivere volley de meegereisde fans in extase: 0-1.

Kijkje in eigen keuken
Tegen IJsselmeervogels boekten de blauw-witten vorig weekend de derde achtereenvolgende overwinning. In deze drie wedstrijden hield de defensie onder leiding van doelman Paul van der Helm het doel schoon. Deze goede serie bevestigt dat de fikse uitglijder bij AFC Amsterdam op de tweede speeldag slechts een incident is geweest. Trainer Edwin Grünholz kan ook in Hendrik-Ido-Ambacht beschikken over een nagenoeg fitte selectie.

Rechtstreekse uitzending
Ook deze wedstrijd is vanwege de landelijke coronamaatregelen niet toegankelijk voor publiek. De vrijwilligers van Quick Boys TV reizen de hoofdmacht achterna en gaan het duel rechtstreeks uitzenden via het kanaal van Eyecons. Klik HIER voor meer informatie over het aanmaken van het noodzakelijke account.

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys
GVVV – Noordwijk
HHC Hardenberg – Jong Sparta Rotterdam
IJsselmeervogels – Excelsior Maassluis afg.
Jong FC Volendam – De Treffers
Katwijk – Scheveningen
Kon. HFC – Spakenburg
TEC – AFC afg.