Voorbeschouwing Quick Boys – Excelsior Maassluis

Na de enerverende dorpsderby tegen Katwijk speelt Quick Boys aanstaande zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Op sportpark Nieuw Zuid is Excelsior Maasluis te gast. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter M. Vos. De inwoner van Warnsveld wordt geassisteerd door M.W.J. Bolwerk en D. Reinshagen, terwijl B. Huizinga als vierde official fungeert. De wedstrijdbal van vandaag wordt geschonken door Diamantsponsor Rabobank Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in het thuisduel met Excelsior Maassluis!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Excelsior Maassluis kwamen elkaar liefst 48 keer eerder in competitieverband tegen. De blauw-witten wonnen in zestien onderlinge duels de sterkste, zeventien confrontaties werden gewonnen door de tricolores, terwijl vijftien wedstrijden eindigden in een puntendeling. 
In de heenwedstrijd trok de formatie van trainer Edwin Grünholz aan het kortste eind. De blauw-witten kwamen in de eerste helft nog wel op voorsprong dankzij een doeltreffende kopbal van Tommy Bekooij, maar zij zagen de thuisploeg nog voor rust langszij komen door een doelpunt van Bram Wennekers. Na rust kregen beide teams diverse scoringskansen. Uiteindelijk sloeg Kevin Dercks in de blessuretijd toe namens de Tricolores en bezorgde daarmee Quick Boys een heel zure terugreis.

Mutaties
Voorafgaand aan het seizoen verstrekte Excelsior Maassluis zich met onder andere Gijs Abbas (FC ’s-Gravenzande), Lulu Statia (Barendrecht), Dave van Delft (Excelsior) en Brandon Robinson (Katwijk). Onlangs werd de clubloze Redouan El Hankouri aan de selectie van de Tricolores toegevoegd. Daartegenover stond het vertrek van onder andere Robin van der Ende (Maasdijk), Stephan Kruithof (SC Feyenood), Milton Klooster (Zwarte Pijl), Sekou Sylla (Top Oss/Cambuur Leeuwarden), Marius van Mil (ADO Den Haag) en Daan Blij die tussentijds vertrok naar competitiegenoot TEC.

Stand van zaken
Met 24 punten uit 18 duels bezet Excelsior Maassluis momenteel de negende plaats op de ranglijst. De Tricolores hebben evenveel verliespunten als Quick Boys. Afgelopen zaterdag boekte de ploeg van trainer Dogan Corneille, geen onbekende in de Bollenstreek, een knappe 3-2 overwinning op Rijnsburgse Boys. Op sportpark Dijkpolder keek Excelsior Maassluis halverwege nog tegen een 0-2 achterstand aan. Kevin Ringeling, Gabri Urbanus en Vincent van den Berg draaiden de wedstrijd na rust echter helemaal om en zorgden voor de zevende overwinning van de Tricolores dit seizoen.
Quick Boys heeft een zware serie wedstrijden achter de rug. Verloren de blauw-witten twee weken geleden nog kansloos van HHC Hardenberg (0-3), afgelopen weekend werd verdienstelijk gelijkspel bij runner-up AFC Amsterdam (2-2). Na een vroeg tegengoal van Raily Ignacio leek Quick Boys een moeilijke middag tegemoet te gaan, maar daar dachten Fernando Lewis en Darren Maatsen anders over. Helaas voor een ieder die Quick Boys een warm hart toedraagt wist Cody Claver na rust de Amsterdammers op gelijke hoogte te brengen. Kansen waren er vervolgens met name voor Quick Boys, maar zij moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt.
Dat was ook de vangst na het boeiende midweekse spektakelstuk op Nieuw Zuid. Het wedstrijdverloop leek veel op die van een paar dagen ervoor. Ook deze keer kwam de tegenstander vroeg op voorsprong. Na de doelwisseling draaiden de blauw-witten de rollen compleet om. Invaller Levi van Duijn en Nick Runderkamp zorgden voor de ommekeer. Helaas kwam Katwijk acht minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd alsnog langszij. Het uitvallen van Ivailo Staal, na een grove charge van Robert Susan, was een flinke smet op het duel. De verdediger liep na de elleboog van de aanvoerder van Katwijk een dubbele kaakbreuk op.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Spakenburg – AFC afgelast
Scheveningen – TEC
Kozakken Boys – Noordwijk
Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels
Jong FC Volendam – ASWH
Jong Sparta Rotterdam – GVVV
HHC Hardenberg – Katwijk
Kon. HFC – De Treffers