Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Quick Boys

De competitieplanner heeft, net als vorig seizoen, al vroeg een dorpsderby uit de hoge hoed getoverd. Op de derde speeldag van de Betnation Divisie staan Rijnsburgse Boys en Quick Boys tegenover elkaar. Het duel op sportpark Middelmors begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.J.A. Gansner. De inwoner van Zandvoort wordt geassisteerd door G.W.G. van Hout en M. Tramper, terwijl A.M. Steeg als vierde official fungeert. Come on, Quick Boys!



Onderlinge resultaten
De derby tussen deze twee oerclubs kent een zeer rijk verleden. In het verleden stonden Quick Boys en Rijnsburgse Boys liefst honderd keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauw-witten wonnen 49 onderlinge wedstrijden, terwijl de geelzwarten 25 keer zegevierden. Tot slot eindigen 26 confrontaties tussen Quick Boys en Rijnsburgse Boys onbeslist.
In de laatste ontmoeting met Rijnsburgse Boys deelde Quick Boys de punten in een spectaculaire derby. Na tien minuten moesten de Katwijkers met tien man verder na het wegzenden van Nigel Ogidi Nwankwo. Hoewel de grootste kans op de openingstreffer voor de blauw-witten was – Youssef El Kachati miste één-op-één met keeper Wesley Zonneveld – pakte de thuisploeg na veertig minuten de leiding. Toen Rijnsburgse Boys na de pauze de voorsprong verdubbelde uit een hoekschop, leek de wedstrijd gespeeld. Een driedubbele wissel deed het duel echter volledig kantelen. Invaller Sem van Duijn bracht met een doeltreffende kopbal de spanning weer volledig terug in de wedstrijd en nog geen tien minuten later volleerde El Kachati zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Een enorme stunt leek in de maak toen de tien van Quick Boys zelfs op voorsprong kwamen dankzij de tweede treffer van Van Duijn, maar Anthony van Dongen gooide namens de gastheren in de slotfase roet in het eten (3-3). Niettemin konden de blauw-witten, die ruim tachtig minuten met een man minder speelden, met opgeheven hoofd sportpark De Middelmors verlaten.



Stand van zaken
Rijnsburgse Boys vergaarde tot nu toe drie punten uit de eerste twee competitiewedstrijden. In de openingsronde wonnen de geelzwarten verdiend van Kozakken Boys. Furhgill Zeldenrust was de grote man aan de zijde van de thuisploeg met twee treffers (2-1).
Afgelopen weekend ging de ploeg van trainer Martijn Lagendijk (42), bezig aan zijn eerste seizoen op De Middelmors, kansloos onderuit tegen Spakenburg. Aan de blauwe zijde van De Westmaat liepen de Rijnsburgse Boys tegen een vroege tegentreffer van Ahmed El Azzouti op, terwijl Nick Verhagen op slag van rust de zorgen van de bezoekers vergrootte. Uiteindelijk waren de Rijnsburgers niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd.
Quick Boys is na twee speelronden nog altijd zonder puntverlies. In eigen huis won de ploeg van trainer Thomas Duivenvoorden vorige week met klinkende cijfers van Scheveningen (5-1). Voor rust zorgden Sem van Duijn (2) en Levi van Duijn voor een riante voorsprong, terwijl na de pauze Danny van den Meiracker en Ravelino Junte trefzeker waren.

Toegang

Zoals bekend hebben de lokale autoriteiten besloten om voor de derby’s in Katwijk ook in het nieuwe seizoen nog geen uitsupporters toe te laten. Om die reden is er ook geen (online) kaartverkoop voor deze wedstrijd voor de bezoekende fans. Supporters van Quick Boys zijn aanstaande zaterdag van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid om de verrichtingen via de livestream te volgen. De besturen van de betreffende clubs zetten in op een waar voetbalfestijn en hopen dat in de nabije toekomst ook de fans van de tegenpartijen weer welkom zijn bij de derby’s.

Live-uitzending
Ook in het nieuwe seizoen worden de duels van Quick Boys weer rechtstreeks uitgezonden. Zo ook de derby tegen Rijnsburgse Boys. De live-registratie start om 15:00 uur, maar de uitzending begint al eerder met voorbeschouwingen, interviews en sfeerimpressies van de derby. Kijk op het kanaal van Quick Boys TV via EyeconsVoor meer informatie over de livestream via Eyecons, klik hier! 

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag van de Betnation Divisie luidt het overige programma als volgt:
Katwijk – Noordwijk
ACV – FC Lisse
Excelsior Maassluis – Jong Almere City FC
Scheveningen – GVVV
HHC Hardenberg – Jong Sparta Rotterdam
AFC – Kozakken Boys
Koninklijke HFC – Spakenburg
De Treffers – ADO’20



Foto’s: Pro Shots