Vrouwen 1 trekt aan langste eind in lastige uitwedstrijd

In een lastige uitwedstrijd wisten onze Vrouwen 1 een 3-4 overwinning uit het vuur te slepen in een derby tegen F.C. Rijnvogels Vrouwen 2

Afgelopen zaterdag stond voor Quick Boys VR1 op Sportpark de Kooltuin de uitwedstrijd tegen Rijnvogels VR2 op het programma. Er werd door de dames de hele week uitgekeken naar de Katwijkse derby in de 3e klasse.

F.C. Rijnvogels VR2 – Quick Boys VR1

Quick Boys kon met 16 dames afreizen, waaronder een aantal die ziek geweest waren of te kampen hadden met een lichte blessure. De tegenstanders van de laatste weken paste zich flink aan, aan onze VR1 en ook deze wedstrijd was dat het geval. F.C. Rijnvogels wilde er een vechtwedstrijd van maken en dat ging ten koste van het voetbal.
De eerste helft ging Quick Boys te veel mee in het spel en vergat te voetballen. Over en weer werd er fysiek en veel op de lange bal gespeeld. Door het natte (gras)veld schoot de bal veel door, wat aan beide kanten resulteerde in hachelijke situaties voor het doel. Rijnvogels kwam op een 1-0 voorsprong door een voorzet die aan iedereen voorbij schoot en ingegleden kon worden bij de tweede paal. Quick Boys richtte zich echter direct weer op. Een diepe bal van achteruit door het centrum viel ter hoogte van de penaltystip pardoes voor de voeten van Esmay die de 1-1 binnenschoot.
Het spel golfde daarna wat op en neer en weer viel er een soortgelijk doelpunt voor F.C. Rijnvogels. Een verkeerde inschatting achterin zorgde voor de tweede treffer. Het scorebord toonde daarmee een ruststand van 2-1 in het voordeel van Rijnvogels.

De tweede helft kwam er een ander Quick Boys uit de kleedkamer. De combinaties werden vaker gezocht en de duels meer gewonnen. Daardoor kregen de bezoeksters ook meer balbezit en controle over de wedstrijd. Door een verkeerde uittrap van de keepster van F.C. Rijnvogels kreeg de net ingevallen Julia de bal voor het inschieten van ongeveer 20 meter. Een knappe goal die de partijen op 2-2 bracht.
Direct na de gelijkmaker kwam F.C. Rijnvogels wederom op voorsprong door een klutsbal die van dichtbij werd ingeschoten. Gezien het wedstrijdbeeld van dat moment niet terecht, maar de vrouwen van Nieuw Zuid moesten zich andermaal oprichten. De druk op het doel van F.C. Rijnvogels werd flink opgevoerd, waardoor de blauwwitten meer corners, echt een wapen dit seizoen, meekregen. Uit één van deze hoekschoppen van de andere invalster Caroliene wist Femke de bal in de kluts binnen te schieten, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken.

Als je tot drie keer toe terugkomt van een achterstand, dan ben je als ploeg mentaal erg sterk. VR1 ging gewoon op zoek naar de winnende goal en werd daarbij geholpen door de Rijnvogels keepster, die de bal per ongeluk 2 keer oppakte. Dit werd bestraft met een indirecte vrije trap op de vijf meter lijn, die onberispelijk hard en laag werd ingeschoten door Caroliene. De voorsprong van 3-4 was een feit. Ondanks een slotoffensief en het bijtrekken van 10 minuten blessuretijd vielen er geen doelpunten meer, waardoor de 3 punten mee in de tas naar Katwijk Zee konden.

Voor VR1 de negende winst op rij, die luidkeels gevierd werd in de kleedkamer. De overwinning werd later op de middag nog een keer gevierd onder het genot van een hapje en een drankje bij hoofdsponsor De Wit Beveiliging.