Donatie aan Voedselbank Katwijk

Namens het bestuur van de Businessclub Quick Boys hebben bestuursleden Arnold Krijgsman en Mathijs van der Plas afgelopen week een cheque overhandigd aan de Voedselbank Katwijk.

Eind december kregen de hoofdcontactpersonen van elke sponsor de mogelijkheid een kerst/oudjaar presentje uit te kiezen. Eén van de opties was om een donatie te doen aan de Voedselbank Katwijk. Een groot gedeelte van onze sponsor besloot de waarde van hun kerst/oudjaar presentje te doneren aan de Voedselbank, wat een waarde vertegenwoordigde van € 1.100,-

Iedereen is op hoofdlijnen bekend met het goede werk wat de voedselbanken in Nederland verrichten. Maar het bezoek op locatie heeft diepe indruk gemaakt op beide bestuursleden. Met name om te horen dat een groot aantal gezinnen in Katwijk het minder goed hebben en gedwongen gebruik moeten maken van de faciliteiten van de voedselbank.
Ook was het indrukwekkend te zien hoe groot de groep aan vrijwilligers en donateurs is die zich elke dag volledig belangeloos inzetten voor dit broodnodige initiatief.

De Voedselbank Katwijk heeft naast het verzorgen van de boodschappenpakketten een breed scala van andere activiteiten. Dat varieert van het inzamelen en uitdelen van kleding, een eigen kapsalon voor gezinnen die de kapper niet meer kunnen betalen tot aan financiële coaches die helpen structuur aan te brengen in de huishoudboekjes van diegenen die zich aanmelden.

De donatie van onze sponsors is dan ook meer dan goed op zijn plaats en zal zeker goed besteed worden, maar het is helaas nooit genoeg. Er bestaat nog veel verborgen armoede wat bekend is bij de initiatiefnemers. De voedselbank is daarom altijd op zoek naar donateurs (financieel en/of goederen) en naar vrijwilligers.

Wil je een bijdrage leveren, kijk dan eens op de website van de Voedselbank Katwijk, van harte aanbevolen:  www.voedselbankkatwijk.nl

Businessclub Quick Boys_doneert aan voedselbank Katwijk

Geef een antwoord