Nieuw bestuurslid – Stephan Barendsma

Stephan Barendsma is per omgaande bij de Businessclub Quick Boys actief geworden als bestuurslid Commerciële zaken. Middels enkele vragen maken we kennis met Stephan.

Stel jezelf kort voor

Ik ben Stephan Barendsma, 37 jaar oud en ik ben woonachtig in Katwijk a/d Rijn.

Wat is jouw link met Quick Boys?

Ik kom al vanaf mijn vierde jaar iedere zaterdag op sportpark Nieuw Zuid. Tot mijn 32e heb ik met trots in het blauw-witte shirt gevoetbald. Toen ik vier jaar was voetbalden mijn vriendjes uit de buurt (ik woonde toen ook al in Katwijk a/d Rijn) allemaal bij KRV, wat later FC Rijnvogels is geworden. Ik wilde natuurlijk graag met mijn vriendjes gaan voetballen, maar mijn vader stak daar een stokje voor. Hij zei: “Er is maar één club in Katwijk en dat is Quick Boys”. Zo is het dan ook gegaan en achteraf is dat is een goede keuze geweest want daar zijn uiteindelijk mooie vriendschappen voor het leven ontstaan.

Vertel iets over jouw zakelijke carrière

In augustus 2012 zijn wij, te weten Adri van Dijk, Marco Schaap en ondergetekende, Schildersbedrijf BDS gestart op de Willy Sluiterstraat in een schuur onder het huis van mijn compagnon Adri van Dijk. Het bedrijf is eigenlijk tot stand gekomen doordat wij als collega’s werkend bij hetzelfde bedrijf en in de avonden naast ‘t werk samen klussen deden. Vaak hadden we het er dan over om ons eigen bedrijf te gaan starten, we hadden zo onze eigen ideeën en zo is het uiteindelijk ook gegaan.

In 2015 hebben we een pand aangekocht in het bedrijventerrein s’-Gravendijck in Noordwijk, de Willy Sluiterstraat werd namelijk te klein, veel te Klein! Op dat moment waren we gegroeid en hadden we 5 werknemers. Nadat we onze intrek hadden genomen in het pand aan de s’-Gravendijckseweg 47a te Noordwijk waren we inmiddels gegroeid naar een organisatie van ca. 18 man. In 2019 hebben wij vervolgens de keuze gemaakt om naar een groter pand te verhuizen, met oog op de toekomst en de plannen die wij hadden bedacht. Sinds april 2019 zijn we dan ook gevestigd aan de Blokmakerstraat 7 te Katwijk. De organisatie telt nu op 28 man inclusief een extra glaszetters afdeling.

Onlangs (juni 2023) hebben wij een interieurwinkel overgenomen in Den Haag. Dit betreft een winkel van een opdrachtgever en deze had geen opvolging. In 2021 hadden we binnen BDS al een interieur afdeling opgezet dus deze overname sloot daar mooi op aan. Vicky van der Plas (Decorations by Vicky) zal deze winkel gaan runnen.

Wat is jouw rol bij Schildersbedrijf BDS?

We hebben met ons drieën uiteraard een takenverdeling naar gelang onze kwaliteiten liggen. Ik ben verantwoordelijk voor het benaderen van nieuwe klandizie, het onderhouden van de opdrachtgevers, marketing ideeën uitwerken, projecten opnemen en deze calculeren. Dat doe ik samen met mijn compagnon Marco.
Mijn ambitie met Schildersbedrijf BDS is om oplossingen van A tot Z aan te kunnen bieden binnen onze branche (de gehele keten). 

Hoe zie je jouw rol binnen de Businessclub Quick Boys?

In mei van dit jaar tijdens de KNVB-bekerfinale in De Kuip tussen Ajax en PSV heeft Leen van de Oever (voorzitter) mij gevraagd of ik open stond voor een rol binnen het Businessclub bestuur. Na goed overleg en diverse overwegingen heb ik eigenlijk al snel besloten dat ik deze kans met beide handen ga aanpakken, ik voel mij vereerd om deze functie binnen de club te mogen vervullen.

Binnen de Businessclub zal ik rustig aan de taken van Mathijs van der Plas overnemen. Daarvoor zal ik met veel sponsoren nog kennis gaan maken en het contact gaan onderhouden. Uiteraard is het ook mijn doel om nieuwe sponsors binnen te halen.

Wat is jouw persoonlijke ambitie dit komende seizoen?

Mijn persoonlijke ambitie voor het komende seizoen 2023-2024:

  • ik wil eerst goed mijn oor te luister leggen en kijken hoe zaken nu worden aangevlogen en worden aangepakt,
  • ik ga (nieuwe) contacten leggen voor nu en de toekomst,
  • ik wil nieuwe ideeën delen en uitwerken, zoals nieuwe activiteiten voor onze sponsors.

Wat wil je hier nog extra kwijt?

Het spreekt voor zich dat wij met Schildersbedrijf BDS sponsor zijn van Quick Boys 😉

 

Stephan Brandsma vbestuur businessclub quick boys